Despre efectul “ombre”

De ceva vreme tot analizez ideea asta cu efectul de “ombre” care se foloseste in vopsirea parului. Au aparut si produse in magazinele normale pentru a crea acest efect la tine acasa, cam toate vedetele se vopsesc acum cu efect “ombre”, e o moda care incepe sa devina insistenta.

Hai sa va spun intai, daca mai e nevoie, ce inseamna efectul ombre. Este o tehnica de vopsire care sa iti faca parul sa arate ca si cum s-ar fi decolorat in mod natural spre varfuri…de la soare, de la apa, un efect care sa arate ca ai stat ceva la plaja si la piscina si totusi parul tau arata foarte bine. Efectul acesta e folosit de multi ani de vedetele de la Hollywood pentru ca da foarte bine pe ecran sau in poze, la fel si manechinele au aparut cu acest efect de ombre inca de acum 4 ani pe podiumurile de defilare.

Am gasit un articol pe Zaza Boutique blog care mi se pare destul de relevant pe tema ombre si de unde iau si poza de mai jos care imi si place.

Daca efectul ombre ar arata ca in poza aceasta , mi-ar placea, insa am observat de acum inclusiv pe strada, la birou si pe unde ma mai plimb, ca fetele deja au inceput a abuzeze de acest efect pe parul lor si uneori arata ciudat si neingrijit.

Eu nu m-as vopsi niciodata asa, vopsindu-ma blonda de vreo….15 ani, intotdeauna am fugit de efectul ombre, care se intampla pe parul vopsit blond inevitabil dupa niste ani, partea de la varful parului se decoloreaza mai tare , insa in mod natural. Parul meu a fost mereu ca lungime mediu spre lung si atunci efectul ombre se instala destul de des, insa un usor efect ombre.

Nu imi plac acum acele efecte colorate pe care si le aplica fetele suprapus pe efectul de ombre, adica acea “umbra” in loc sa arate un efect de decolorare, arata un efect de colorare, spre roz sau alte culori complet nenaturale. Sau efectul de decolorare este atat de intens incat parul e pana la jumatate o culoare si pe cealalta jumatate alta culoare , foarte contrastanta…..de parca ar fi lucrat pe acelasi par doi stilisti.

De exemplu, Drew Barrymore arata chiar urat cu acest efect de ombre:

Imi place insa cum ii sta tot ei insa in poza aceasta:

Cea mai reusita aparitie cu par in efect ombre mi se pare a fi cea a actriteti Jessia Parker, chiar ma intreb daca face ea ceva sa arate asa sau parul i s-a decolorat spre varfuri in mod natural :).

Parerea mea este ca daca vrei sa iti faci un asemenea efect pe par, trebuie clar sa investesti ceva bani si sa mergi la un stilist cu experienta….si apoi sa iei in calcul ca trebuie sa investesti minim la 2 luni alt buget ca sa intretii culoarea si efectul.

Voi ce parere aveti despre ombre? v-ati vopsi asa? ati incercat deja? 🙂