Happy Monday (43)

Lunea asta trebuie sa fie un Happy Monday sau o zi de luni fericita din mai multe motive. In sfarsit nu mai ploua. Desi ploaia este buna si are sensul ei, in Bucuresti ne-a cam speriat. In alta ordine de idei, m-am bucurat ieri ca am stat la coada la vot. Pentru prima data, statul la coada a avut o incarcatura pozitiva. Lasand la o parte toate semnificatiile politice, am vazut oameni stand civilizat la cozi. Imi pare rau de cei care au stat la cozi degeaba si aici nu e de acceptat, chiar nu e.

In al treilea rand cred ca o tara intreaga ne-am bucurat ca putem in sfarsit sa ne mobilizam sa facem ceva pentru noi. Indiferent ce nume ar purta problemele sociale pe care le avem, e mare lucru sa le putem constientiza si sa facem concret ceva. Si aici chiar nu e vorba de politica, este vorba de o chestie umana, de a vedea unde este ceea ce trebuie sa se intample.  Iar acum e important sa folosim roadele si sa nu adormim cu nasul in ele.

Vineri am fost la un seminar despre parfumuri organizat de Infinite Love. Infinite Love este o marca de comerciant care ne aduce replici de parfumuri mainstream si mai nou si de nisa. Nu sunt niste nobili ai domeniului. Adica nu sunt Madison, Beautik sau Elysee. Si fac educatie gratis! EDUCATIE! Asta inseamna GENEROZITATE. Pentru asta i-am laudat acolo la fata locului, pentru ca au si venit cu echipa acolo, nu ca altii care trimit doar Pr-ul si agentia sa nu cumva sa fie nevoiti sa iasa din bula de vanitate. Eu am fost invitat ca si speaker, m-am bucurat mult sa ma revad cu cei care imi scrieti des pe tema parfumurilor si nu numai. Asta a fost pentru mine un semn si mai important ca se poate, da, se poate sa fim oameni inaintea titulaturii de business sau ce o mai fi ea.

Duminica intram in boutique Dior, la mall Baneasa, si vorbeam cu vanzatoarea de acolo despre Francois Demachy. I-am transmis sa transmita la randul ei ca in Romania suntem oameni dispusi sa platim sa ne intalnim cu acest geniu pe care inca il avem printre noi. Si e firesc sa platim accesul la o discutie cu un asemenea artist.  Imi spunea ca a fost atat de modest si deschis, avea lacrimi in ochi doamna care imi povestea si aveam si eu. Oamenii de adevarata valoare umana sunt modesti. Pacat ca nu a avut la sosirea recenta in Romania suficient public care ii valorizeaza esenta lui ca si creator, dar poate ca lucrurile astea au un sens. In ultimii ani am inteles ca si lucrurile care par absurde au undeva un sens. Doar sa lasi sa treaca excesul de furie si adrenalina.

Momentan ma  oftic ca nu am drum rapid spre Arad sa vad ce minuni a mai adus Flavius de la Nichscent.

Gandul de azi: lumea poate fi scena sau arena. Dar tu poti avea pajistea ta.