Happy Monday (44)

Lunea fericita de astazi a inceput tot cu ploaie. Natura are o gramada de mesaje sa ne transmita prin vremea aceasta.Mesajul meu pentru astazi ar fi ca tare ar fi bine sa ne mai odihnim la propriu. In mintea mea am un plan bizar. Visez o saptamana in care tot ce inseamna business sa se opreasca complet, cu exceptia celor ce asigura lucruri vitale, precum serviciile medicale, pompierii, chestii de acest gen. Cum ar fi o saptamana cu magazine inchise, cu banci inchise, cu fabrici inchise si in  care sa fim fortati doar sa stam, sa admiram natura si sa citim???

Am trait un pic din senzatia asta cand am fost la un curs in Germania, ieseam la ora 18:00 de la cursuri si apoi incercam sa prindem shopping. Si magazinele se inchideau pac-pac, iar noi eram ,,fortati” sa nu facem nimic dupa-amiezele. Oamenii se plimbau pe strazi, se uitau prin copaci dupa pasari, stateau la o halba de bere si cam atat.

Tot atunci organizatorii ne-au dus la o pensiune super misto unde se manca nemteste cat de nemteste se putea: carnati de 70 de feluri si bere de vreo 1000 de feluri. Acolo aveau oamenii o gradina si pe marginea gradinii erau asa niste sezlonguri pozitionate aparent ciudat. Intrebarea mea si a unor colegi a fost, fireste, de ce stateau scaunele acolo? Si patronul, foarte simpatic, a zis ,,uite asa, acolo nu facem nimic”. Mi s-a parut atunci asa un soc cultural. Neamtul era pentru mine, pana la acel moment, simbolul omului muncitor, eficient, productiv. Abia acum realizez ca da, ei sunt productivi pentru ca stiu sa isi dozeze efortul si sa aiba momente cand nu fac nimic.

Si pentru mine cam acesta e luxul suprem, sa am momente cand sa nu fac nimic.

Gandul azi: stai pe loc si doar fi, respira si priveste ce e in jur.