Happy Monday (49)

Dimineata asta am avut senzatia ca este duminica. Panda si Carla dormeau linistite, ca niciodata, una la picioarele mele si una fix la nasul meu, iar cand m-am trezit nu aveau nici o intentie sa inceapa jocul lor de dimineata. Carla de obicei ma apuca de degetele de la picioare ca sa se asigure ca ma trezesc. Acum, statea lenesa si ma fixa cu ochii ei de pisica salbatica.

Asadar a venit lunea fericita, Happy Monday, asa pe neasteptate cu ceva mai mult somn decat de obicei. Sa stiti ca e cel mai bun tratament de orice. O portie de somn bun valoreaza enorm pentru sanatatea si starea noastra de bine.

Dintre micile bucurii ale acestui sezon, ma bucur cand gasesc fructe cu gust de fructe. Nu mai am norocul sa am rude la tara, la tara in adevaratul sens al cuvantului, iar fructele cu gust de fructe sunt atat de rare. Am gasit niste caise cam uratele. Nu au fata de Instagram. Dar au un gust atat de bun si un parfum aparte ce ma imbie catre parfumurile de la Dior.

In rest, imi place sa imi las mintea sa se umple de ganduri ce nu pot fi spuse, de vise ce nu isi doresc implinirea, sa impinga afara acele temeri atat de alimentate de realitatea zilnica. Vorbesc oamenii acum iar de abuzuri, de violuri, de ce trebuie sa duci ca si femeie. Ma uitam la ce spunea Catherine Deneuve, ca trebuie sa il lasam barbatului acea libertate de a fi un pic insistent:

« Nous défendons une liberté d’importuner, indispensable à la liberté sexuelle. Nous sommes aujourd’hui suffisamment averties pour admettre que la pulsion sexuelle est par nature offensive et sauvage, mais nous sommes aussi suffisamment clairvoyantes pour ne pas confondre drague maladroite et agression sexuelle »

Traducerea mea, un pic stangace, pentru ca in franceza suna prea bine:

,,Noi aparam aceasta libertate de a agata, de a fi sacaitor, indispensabila libertatii sexuale. Suntem astazi suficient de informate pentru a accepta ca impulsul sexual este prin natura  sa un pic agresiv si salbatic, dar suntem suficient de clarvazatoare sa nu confundam o curte facuta stangaci cu o agresiune sexuala”.

Am stat zilele acestea si am incercat sa inteleg ce m-a facut sa consider de-a lungul vietii ca fiind agresiune sexuala si ce nu. Culmea, dar si faptul ca tatal meu nu ma lasa sa port sutien sau furou mi se parea o agresiune la propria sexualitate. Adica nu aveam voie sa imi manifest dorinta de a-mi impune imaginea ca si femeie. Eram negata ca si evolutie sexuala, precum nu aveam voie sa am prieten in liceu. Apoi, fortarea de a fi draguta cu cineva care nu imi placea mi se pare de asemenea o agresiune. Uram cand mi se spunea ,,Fii si tu mai draguta cu ala”, sfaturi idioate venite din partea prietenelor ce isi doreau sa intru in grupul lor de gesturi promiscue. Nu, nu sunt o puritana, dar mi se pare o prostie sa saruti pe cineva care nu iti place, doar ca sa fie grupul inchegat. Si culmea, ca in grupuri, gasti, se practica chestia asta, hai sa ne combinam in grup ca asa e mai cool. Inca consider chestiile astea sexuale extrem de intime.