Himalaya Herbals Crema nutritiva review

Himalaya Herbals nu este un brand nou pentru mine. Il cunosteam mai bine pe zona de pasta de dinti si de remedii medicale. De curand cei de la Himalaya Herbals mi-au propus sa incerc produsele lor cosmetice, in special crema nutritiva. Aceasta crema se pare ca este printre cele mai apreciate dintre produsele lor. Pentru ca mereu ma intrebati detalii si despre produse mai accesibile, am zis sa vad si cum este aceasta crema. M-a tentat sa o folosesc pentru ca are niste extracte din diverse plante din India.

Himalaya Herbals, crema nutritiva

Crema se anunta a fi multifunctionala, este un produs hidratant ce poate fi aplicat pe corp, dar si pe ten. Pentru o crema accesibila ( costa 6-9 lei la format de 50 de ml), mi se pare ca si lista de ingrediente este in regula cat de cat.  Adica ingredientele de origine vegetala sunt deja pe la mijlocul listei.

Eu am lasat-o pe birou sa imi fie la indemana pe timpul zilei. O folosesc pe post de crema de maini si corp. Mi se pare totusi un pic prea parfumata pentru tenul meu. Am un ten ceva mai reactiv si parfumul din crema mi se pare cam multicel fata de cremele pe care le folosesc eu in general. Pentru maini si corp crema se comporta chiar bine. Se absoarbe repede in piele.

Printre extractele vegetale interesante sunt aloe vera si extract de copac Kino. Mai contine Gotu-Kola adica Centella asiatica pe care o cunoastem ca si Ginseng-ul indian. Mai exista si extract de Withania Somnifera, o planta ce este numita si “cireasa de iarna”, foarte folosita in medicina aiurvedica.

Un punct in plus primeste de la mine aceasta crema pentru ca nu este testata pe animale si tot ce este Himalaya Herbals este cruelty free.

Un alt lucru pe care il apreciez la produsele Himalaya Herbals este ca iti deschid putin perspectiva si asupra unor extracte vegetale pe care de obicei le vezi in produsele de high end. Aceasta Centella asiatica a fost la un moment dat un fel de moda pentru produsele de lux care o prezentau ca pe un ingredient exclusiv.

himalaya-herbals-cremanutritiva-review-beautybarometer-review2016-7 himalaya-herbals-cremanutritiva-review-beautybarometer-review2016-8

himalaya-herbals-cremanutritiva-review-beautybarometer-review2016-11

himalaya-herbals-cremanutritiva-review-beautybarometer-review2016-1 himalaya-herbals-cremanutritiva-review-beautybarometer-review2016-25

Nota mea dupa 7 zile

Una peste alta eu zic ca dupa un 7daysTest pot da o nota de Good acestei creme. Raportul pret calitate este echilibrat. Pentru nici macar 10 lei primesc o crema decenta, cu un ambalaj sigilat si am si garantia unui produs netestat pe animale. Se foloseste in termen de 6 luni de la deschidere. Asta ar insemna ca substantele conservante nu sunt in procent asa mare. De ce nu ii dau Excellent, nota mea maxima? ( apropos, pentru cine nu e familiar cu sistemul meu de notare, intrati pe blog la rubrica “Despre mine“) Pentru ca totusi contine cam mult parfum pentru a fi aplicata pe fata, asa detecteaza nasul meu. Vad si doi parabeni si inca alte lucruri un pic iritante pentru piele. Sa nu uitam ca este totusi un produs de mass market, pe care il gasiti la supermarket. Chiar daca numele Himalaya Herbals te duce la ceva bio, nu este cazul.

Formatul de 50 ml este bun de poseta, de calatorii. O prefer in locul marcilor foarte trambitate la TV sau pe paginile glossy fie chiar si pentru faptul ca nu este testata pe animale, aspect la care am inceput sa fiu mai atenta, atat cat pot.

Voi ati folosit produse de la Himalaya Herbals? Ce produse v-au placut?

himalaya-herbals-cremanutritiva-review-beautybarometer-review2016-14