Ce nu imi place la cosmetice

Oricat de mult folosesc cosmetice, sunt lucruri care nu imi plac. O sa iti spun in acest articol ce nu imi place la cosmetice.

Capacele care se deschid greu

Cred ca nu o data ti-ai rupt o unghie sau ai folosit chiar dintii sa desfaci un tub de crema, de sampon sau mai stiu eu ce. Eu una nu port manichiura anume, insa tot mi-am accidentat unghii incercand sa desigilez unele flacoane de creme sau emulsii facute parca sa nu fie desfacute niciodata.

Capacele in care se aduna produs si se rancezeste

Cunoasteti acele capace, indeosebi de la cremele de corp sau chiar balsam de par, in care se tot aduna produs, se ingalbeneste acolo, se rancezeste si o data la cateva folosiri trebuie sa le cureti serios. Nu mai zic de pompitele unor fonduri de ten care ma exaspereaza. De multe ori, acelasi timp pe care il petrec sa aplic fondul de ten este dublat de stat si curatat pompita de fond de ten.

Borcanele de crema artistice

Imi plac borcanelele de crema elegante, de sticla in special. Unele au insa o forma mai artistica si contorsionata parca care ma face sa caut cu greu ultimele picaturi de crema ramase. Dau exemplu aici chiar noile borcanele de crema de la Abeille Royale Guerlain, care la prima vedere par simple. Insa pe masura ce se termina, trebuie sa verifici atent acea parte de sus, de langa capac, unde mai ramane crema, ca intr-o nisa.

Rujurile

Cu rujurile cred ca am avut mereu acel stres sa le insurubez la loc perfect ca sa nu se deformeze in partea de sus. Plus ca la ceva vreme dupa ce le folosesti, isi fac diverse forme si nu le mai poti aplica ok. De asta prefer rujurile tip gloss cu pensula sau folosesc pensula.

Ambalaje cu pompita

Unele cosmetice cu pompita descarca prea mult produs la o singura apasare. Inclusiv la unele sapunuri lichide, ma uit ca la o simpla apasare raman cu un polonic de sapun, prea mult pentru o singura spalare.

Mascara

La mascara mereu varful are tus ramas acolo ca un mot cu care risc sa ma patez. Am invatat de la un curs de makeup mereu sa folosesc servetel, sa tapotez periuta si apoi sa o folosesc. Totusi cata risipa.

Farduri sfaramicioase

Stiti momentul acela cand dai cu pensula pe o pastila de fard si parca imprastii peste tot? De asta am ramas fidela fardurilor Guerlain sau Chanel unde nu am problema asta decat foarte rar. La restul marcilor e putina loterie, nu stii niciodata cand e bine si cand nu. Imi aduc aminte si la trusele Lancome sau fardurile Melkior ca mereu se aduna mult fard pe margini. Ce nu imi place la cosmetice este aceasta risipa care se tot face si care pare neinteresanta pentru producatori. Mai ales ca toti doresc sa termini produsul mai repede ca sa iei altul.

Ingrediente scrise minuscul

Stiu ca producatorii sunt obligati sa scrie o gramada de lucruri pe ambalaj. Insa lista de ingrediente este uneori atat de mic scrisa ca poti citi foarte greu. Practic de asta folosesc lupa uneori, pe anumite ambalaje este imposibil sa citesti doar cu ochelari.

Ar mai fi lucruri care nu imi plac la cosmetice. Astept sa imi lasati si voi pareri pe tema asta in comentarii.

Sursa poze: Pexels