Inventar olfactiv, seducatorul

Inventar olfactiv pentru cel ce doreste sa se simta seducator, cam asta se doreste a fi acest articol. L-am gandit in urma a mai multor intrebari venite din partea acelora aflati in impas de a-si alege un parfum. Si de obicei intrebarea incepea de la Bleu de Chanel care a beneficiat de atata reclama sau de la Sauvage Dior, mi se cerea parerea daca aceste parfumuri isi merita investitia. De obicei raspunsul meu era ,,Depinde ce iti doresti de la acest parfum”.  Barbatii privesc deseori incurcati cand aud asta, adica cum ce isi doresc de la un parfum? Evident sa miroasa bine, sa reziste, sa nu intoxice, sa nu fie nici prea strident, dar sa se simta cand ei patrund intr-o incapere. Iar replica mea ramane aceeasi insotita de o mimica oarecum plictisita ,,Repet, ce iti doresti tu de la acest parfum?” Si de aici pleaca conversatia dupa care cel vizat realizeaza singur ca nu ii va fi suficient un parfum sau o singura forma de parfumare. Nu stiu ce face el dupa, dar ce se intampla dupa chiar nu e punctul meu de interes.

Bon, revenons a nos parfums.

Parfum du matin, parfumul diminetii

Cred ca banuiti ca voi spune ca depinde si de dimineata. Daca te pregatesti sa pleci spre birou, iti recomand un parfum rece, un parfum putin metalic, putin dur, putin inabordabil. Include si in ritualul diminetii, un aftershave sau un deodorant pe aceeasi linie. Un Bvlgari Aqva Pour Homme sau Hugo Boss Boss Bottled United. Daca este o dimineata in care chiar ai un date la micul dejun, incearca Chanel Egoiste sau Cartier Declaration.

De obicei, parfumul diminetii ajunge sa fie parfumul intregii zile. Iar domnilor li se pare un pic exagerat sa isi ia dupa ei parfumul. Le-as recomanda sa nu refuze sau sa arunce esantioanele primite la cumparaturi sau sa isi tina in permanenta un travalo spray pregatit, care se poate strecura si intr-un buzunar al sacoului sau in torpedoul masinii. Stiu totodata ca barbatii se sperie de ideea de crema de maini. Ar putea fi un accesoriu interesant si de ajutor si pe parte de parfumare. Si unui barbat  i se pot mirosi mainile sau sa i se memoreze aroma mainilor. Surprinzator, in tot peisajul cosmeticelor masculine de body care doar ceva de la Nivea Men identific cu greu, poate pe la The Body Shop sa mai gasiti ceva sau sa folositi o crema after shave si pe post de crema de maini. De la Diptyque e posibil sa identificati ceva sau din cremele de maini Byredo, cu speranta sa gasiti ceva fara incarcatura florala.

La Sabon exista o crema de maini dedicata domnilor, numita exact Gentleman, neutra ca si miros si intr-un ambalaj aproape insipid.

Parfum du soir

As spune ca aici doar cerul instelat ar fi limita. Renuntati la gelurile de dus mass market. Ca idee, atunci cand va cumparati un parfum de nisa sau mainstream, nu conteaza,  incercati sa fie in set cu gelul de dus. Nu se supara nimeni pe Nivea sau Dove, dar totusi, vorbim de un arsenal de seducator. Ca parca asta era in titlu. Repet, depinde ce iti doresti de la parfum. Nu e neaparat ca gelul de dus parfumat sa fie in complet acord cu parfumul si sa fie extensie de gama. Poti incerca un gel de dus Davidoff Cool Water ca sa ai deja o baza acvativa si sa vii apoi cu un parfum lemnos tulburator precum Tom Ford Noir Extreme.

Alte parfumuri pe care le recomand pentru cina si ce urmeaza dupa:

Lalique Encre Noire, stiu ca l-am mai recomandat, insa mi se pare un parfum mult prea reusit si insuficient comunicat ca atare.

Rochas Rochas MAN, ceva mai clasic, cu un usor iz vintage.

Baldessarini Ambré elegant si tulburator.

By Kilian Back to Black, Aphrodisiac, atentie doar sa nu aveti surpriza sa il poarte si ea fiind un unisex cu un mesaj foarte clar

Gucci Guilty Absolute, un parfum ceva mai dificil de inteles  de cele mult prea gingase, deci va poate da un semnal bun.

Chanel Allure nu cred ca mai are nevoie de prezentare.

Issey Miyake Nuit d’Issey, destul de intens si modern.

Lista ar putea fi inca continuata, aici nu e un top, insa voi mai reveni si astept idei si experiente olfactive interesante povestite aici in comentarii.