Chanel, genial de simplu

Sursa poza: http://becuo.com/coco-chanel-sewing

Citind despre viata lui Gabrielle Chanel in versiunea lui Edmonde Charles-Roux, credeam ca voi incepe sa inteleg ceva din misterul universului Chanel, insa nu s-a intamplat asta. Tot universul Chanel incepe de la o fiinta cu totul singulara, Gabrielle Chanel, o eterna Mademoiselle pentru ca ea nu putea apartine nimanui decat ei insesi si dorintei ei de a se autodepasi permanent. O femeie care s-a luptat continuu cu originea ei neclara, care si-a castigat o noblete printr-o incrancenare de a demonstra zilnic ca eleganta si stilul nu au nevoie de bagaj genetic. Cred ca Gabrielle Chanel a fost  prima femeie dornica sa cunoasca cu adevarat femeia si care a creat exact isi doreste o femeie, fara a o impovara cu o rutina obositoare, cu un aparat protocolar complicat. Hainele Chanel sunt create in primul rand pentru a te simti bine asa cum esti tu. Tot ce a creat Chanel este simplu, insa genial de simplu.

Chanel ca si brand copleseste prin simplitate si grandoare in acelasi timp.

Cat de simpla este sticla iconica a parfumului Chanel no. 5 si totusi cata valtoare a starnit an dupa an in lumea artistilor din diverse domenii. Parfumul in sine nu conteneste sa ma lasa confuza de fiecare data cand il miros pentru ca mi se pare altfel si totusi acelasi. Ca atare intra definitiv si irevocabil pe lista mea de dorinte din 2015. Mi se pare straniu ca inca nu am acest parfum, dar cred ca m-am invartit atat de mult in jurul lui si mereu am sfarsit prin a cumpara mereu alt parfum al casei Chanel. Am tot folosit mostre de Chanel 5, mi-au fost necesare ca sa imi lamuresc felul in care voi privi de acum inainte acest parfum. Am trecut prin prea multe etape cu acest parfum. Prima data nu l-am suferit deloc, mi s-a parut un parfum insuportabil, apoi l-am asociat cu lucruri care nu imi placeau, anii au trecut, am inceput sa il percep altfel, s-au intamplat si lucruri suprinzatoare, adica am abandonat parfumuri Chanel care imi placeau,  nu imi mai place Coco Mademoiselle dupa toata aceasta aventura senzoriala, si am decis ca urmatorul Chanel va fi el…. Chanel 5.

Rujul Chanel. Foarte multe doamne spun ca atunci cand trebuie sa aleaga un singur ruj, aleg un ruj Chanel. Pe lista mea de dorinte  intra Rouge Allure Velvet, nuanta La Malicieuse. Nu mi-a placut numele nuantei, dar scopul scuza mijloacele in acest caz. Adica scuza mijloacele lingvistice, voi descoperi ce poate aduce malitios acest ruj.

Colectia Les Beiges de la Chanel m-a surprins prin felul in care a ridicat la grad de noblete o culoare stearsa si oarecum evitata, chiar si in machiaj. Intotdeauna mi-au placut nuantele de beige si am in garderoba multe haine cu diverse versiuni de bej. Healthy Glow Multi-colour powder se regaseste pe lista mea de dorinte a anului 2015.

Pe lista voastra de dorinte pentru 2015 se afla si ceva de la Chanel?

Pozele produselor sunt preluate de pe chanel.com