Fata care nu vrea sa mearga in Dubai

Bonjour, je suis Annie si nu vreau sa merg in Dubai. Eu sunt fata care nu vrea sa mearga in Dubai.

Fata care nu vrea sa mearga in Dubai

Prima data cand am auzit de atractia si senzatia acestui a loc a fost prin 2005. Primele persoane mai curioase de calatorii exotice isi treceau in lista Dubai. La un moment dat, eram intr-un anturaj ce gasise o super oferta si un pic imi suradea. Ca orice tocilara austera si anacronica, am dat un Google.

In 2007-2008 se intampla contextul si nu intelegeam ce exact sa vad intr-un desert cu niste blocuri de lux si un mall urias. Facand rapid un calcul, vedeam ce as putea face cu acei bani la Paris sau chiar pe la noi, Sibiu, Sighisoara, Constanta, Brasov. Avea si Dubaiul cateva idei de suscitare a unui nerv cultural, insa prea slab. Nu am emotii speciale la vederea aurului si a masinilor de lux. Anii au trecut si parerea mea e aceeasi. Acum cu atata expunere in online, imi este si mai antipatica ideea de a merge in Dubai. Poate o zi-doua sa imi satisfac curiozitatea de a vedea o parte a lumii arabe pe care o apreciez si respect. Insa mai degraba as alege alte destinatii ale aceleiasi lumi. Atata ciment, sticla si aur nu ma atrag.

Poza din 2006-2007, cand nu voiam sa merg in Dubai si eram zgribulita la coada la Louvre

Unde merg daca nu merg in Dubai

Lista mea de dorinte turistice nu e foarte mare, o s-o enumar mai jos.

Elvetia, un tur cu trenul panoramic ce strabate Alpii. Am vazut atatea tururi filmate pe Youtube incat visez cu ochii deschisi sa merg cu un tren panoramic sa admir o tara unde visez sa merg de cativa ani buni.

Sighisoara, cu un sejur la Hotel Sighisoara unde tot ajung la restaurant, insa nu am avut ragazul sa stau acolo o perioada.

Brasov, zona Piata Sfatului, unde ma visez locuind si unde as putea sta zile si zile fara sa ma plictisesc.

Constanta, zona veche, unde sper sa prind un tur cu Diana Slav, un specialist al zonei si care te ajuta sa descoperi zone nestiute poate si incarcate de istorie.

Sibiu, cunoscut insuficient de mine, atat cat mi-au permis diversele delegatii cu munca, opriri pe drum.

Zgribulita din nou, 2021 Paris, poza din autobuzul turistic

Zona Harghita-Covasna pe care o consider o oaza de frumusete reala.

Zona Muntilor Apuseni, unde nu am mai fost din adolescenta si unde sper sa ajung cat de curand.

Franta, Paris, Paris, Paris, probabil ca am nevoie de 10 calatorii pe an in Paris ca sa imi satisfac toate curiozitatile.

Germania, Valea Rinului, am ajuns acolo o singura data si am fost fermecata la propriu. Traversam cu trenul aceasta zona si ma uitam pe geam socata de perfectiunea peisajului, aveam senzatia ca ma uit la un documentar cu scop turistic.

Bucuresti, zona veche si o sa ziceti pai stai de peste 20 de ani in Bucuresti, ce sa mai gasesti? Ati fi surprinsi cate frumuseti ascunde Bucurestiul vechi, cladiri in care au stat actori, scriitori, pictori. Sunt muzee in care inca nu am ajuns. Adica la fiecare iesire mai descopar ceva.

Cam atat. Fata care nu vrea sa mearga in Dubai are cu siguranta alte optiuni.