Young woman enjoys massage in a luxury spa

Masajul anticelulitic, functioneaza sau nu?

Masajul anticelulitic pare sa fie cea mai comoda forma de a scapa de cel mai aprig dusman al cochetariei feminine: celulita. Pielea aceea cu aspect de portocala, uneori si lasata, iti creeaza un stres in plus atunci cand trebuie sa porti pantaloni scurti sau – si mai dramatic – costum de baie. Stiu ca filozofiile actuale ale feminitatii spun sa te iubesti asa cum esti si de aici pana la convingerea ca te poti expune oricum si oricand drumul e foarte scurt. E firesc sa te iubesti si sa te apreciezi oricum ai fi, insa de aici si pana la a juca rolul prietenei ipocrite care iti spune ca esti superba si cand nu esti tocmai ok din punct de vedere estetic, nu e o solutie.

A te iubi inseamna sa fii onesta cu tine si sa ai capacitatea sa intelegi ca da, ai suflet si caracter bun, insa si corpul tau e casa ta si e bine sa ai grija de el. Sa faci ceva si pentru corpul tau nu e ceva superficial sau din apanajul unei femei slabe ca temperament, deloc. Delasarea este astazi un pic la moda, adica e cool sa fiu insami, pai chiar tu esti aceea? Ma indoiesc ca te poti lauda si aprecia pentru acea imagine din oglinda care nu e tocmai ce ai tu in minte. La extrema celalalta, avem obsedatele de perfectiune care sunt dispuse la mari sacrificii chirurgicale doar ca sa arate perfect.

Cum am mai spus-o si in alt articol, nu suntem toate frumoase si nici nu trebuie sa fim. Insa asta nu ne da mai multa comoditate. Nu inseamna ca daca nu te-ai nascut frumoasa, te poti lasa pe o ureche si sa spui ca ,,tot aia e”. Si sunt convinsa ca orice femeie are un element de frumusete, fie are un par frumos, fie un bust armonios, fie ochi speciali sau maini elegante. Asta inseamna ca iti poti gasi un punct pe care sa il scoti in evidenta, iar la celelalte sa lucrezi usor si treptat ca sa mentii o armonie. Pana la urma, o femeie, ca vrem sau nu, transmite ideea unei armonii a frumusetii.

Sa revenim insa la celulita. Si mai ales la masajul anticelulita.

Ce este masajul anticelulitic si cand il facem

Masajul anticelulitic, mai complex numit masaj de remodelare, este masajul care prin miscarile specifice ale terapeutului – palpare, rulare, folosirea a diverselor instrumente gen bete de bambus sau ventuze, creme si ulei de masaj – duce la imbunatatirea circulatiei in zonele afectate de celulita. Masajul anticelulita are un efect de drenaj limfatic local, in acest fel ameliorandu-se si elasticitatea si tonusul pielii si tesuturilor subcutanate. Masajul acesta presupune alternarea de tehnici mai usor resimtite de client, dar si mai intense. Acele mituri ca masajul anticelulitic trebuie sa doara foarte tare vine din sensibilitatea fiecarei persoane ce face acest masaj. La partea de masaj mai intens, da, se poate simti un oarecare disconfort, insa aceste tehnici sunt urmate de miscari de relaxare. In functie de cat de mari sunt tesuturile adipoase, este posibil ca dupa masaj sa apara mici urme care dispar in axim 2 zile. Dupa cum stim, sunt persoane ce se invinetesc si daca poarta o haina mai stramta, ca atare genul acesta de efecte post masaj, care au intrat intr-un oarecare folclor, variaza de la persoana la persoana. Este fix ca la epilare, sunt persoane care nici nu suporta epilarea cu ceara si sunt persoane care spun ca nici nu mai simt durerea.

Cat de des trebuie facut masajul anticelulitic ca sa ai rezultate

Rezulate in urma masajului anticelulitic sau de remodelare ai dupa ce il combini cu dieta adecvata si sport. Fireste, fiecare isi stie ritmul lui, insa imbunatatirea aspectului pielii in zona pe care se face masaj o poti vedea dupa 4 saptamani in care ai vazut 2 sedinte / saptamana. O reducere a celulitei se va observa dupa ce mergi in acest ritm minim 3 luni. In perioada asta, e bine sa adaptezi dieta, sa mai scazi din mancarurile de tip fast food, sa reduci complet bauturile colorate din comert, indiferent ca sunt carbogazoase sau nu, sa introduci si meniuri cu legume la aburi, sa iti alegi si cate o perioada de fasting, atat cat iti permite sanatatea.

Exercitiile de tip cardio de asemenea te ajuta la scaderea stratului de grasime. Nu e nevoie sa alergi, poti alege sa mergi pe jos mai sustinut o data la 2-3 zile, sa dansezi pur si simplu jumatate de ora, sa faci un grup de exercitii care sa iti faca placere, fie ca mergi cu bicicleta sau topai pe o melodie preferata.

Daca tot mergi la un specialist care iti face masaj de remodelare, continua sa folosesti si acasa dupa dus o crema de fermitate si sa inveti sa faci un mic masaj local. Fireste ca nu se compara 100% cu ceea ce face un terapeut maseur, dar completeaza efortul tau de a ameliora celulita.

Cum alegi terapeutul maseur

Cred ca acest lucru este la fel de important ca atunci cand iti alegi un medic. Pare exagerat la prima vedere, insa daca terapeutul nu are experienta si nu are suficienta expertiza, risti sa faci degeaba acest lucru sau doar sa te umpli de niste vanatai de care astepti sa scapi si sa apara de sub ele pielea frumoasa fara celulita.

Alege saloane sau profesionisti cu cursuri facute, cu specializari si care sa aiba cat de cat un renume in piata. Nu trebuie sa te duci la cel mai scump salon din oras. Doar cere informatii de bun simt, ce pregatire are acel terapeut, poti verifica daca exista review-uri despre salon si eventual sa incerci un prim masaj ca sa iti faci o parere.

Evita ofertele acelea foarte ieftine din saloane ce nu iti ofera prea multa incredere. Experienta unui masaj trebuie sa fie completa si placuta, nu de lux, insa daca de la intrare nu e totul curat, ordonat si cu un zen in atmosfera, nu prea ai de ce sa ramai acolo.

Mi s-a intamplat sa merg la masaj anticelulitic unde pur si simplu mi s-a intins crema anticelulitica pe picioare, am fost lejer masata si mi s-a spus gata. Maseuza mea facea si epilare si se grabea la urmatoarea clienta. Stiu ca sunt si cosmeticiene care fac masaj, insa daca fac acest lucru doar din cand in cand si in graba intre doua epilari, nu prea e ok.

Un lucru important, asigura-te ca acel salon unde mergi are  si o baie cu dus in caz ca vrei sa te speli putin dupa masaj, este posibil ca acel ulei de masaj sa mai ramana pe tine si sa nu te imbraci asa. Si da, minunat ar fi ca acea baie sa fie foarte curata.

Cum ne pregatim pentru un masaj anticelulitic

Daca tot avem asteptari de la terapeut, este indicat sa respectam si noi niste minime lucruri de bun simt si organizatorice. Primul lucru ar fi sa ne programam din timp si sa respectam ora de programare. Ideal este sa ajungi inainte cam cu 10 minute ca sa ai timp sa te pregatesti. Ia-ti pe tine haine usor de dezbracat ca sa nu stai jumatate de ora pana te dezbraci.

Nu veni cu burta plina si la nici o ora dupa ce ai mancat. Planifica-ti masajul cam la 2 ore dupa ce ai mancat. Ia-ti cu tine o sticla de apa. Sunt multe saloane care te servesc cu apa si ceai, insa sunt si saloane unde nu exista asa ceva. Chiar in timpul masajului daca simti nevoia sa bei apa, fa-o, e chiar indicat, mai ales ca se fac si tehnici de drenaj si corpul va cere putina apa.

Evident, nu vii la masaj in stare de semi-ebrietate sau cu o stare proasta. Gen daca esti racita, daca ai probleme digestive, nu este cazul sa vii la masaj. Daca esti in primele zile ale menstruatiei si ai un flux destul de mare, de asemenea nu  este indicat. De asemenea, daca esti insarcinata, chiar la inceput, spune acest lucru terapeutei pentru ca iti va adapta masajul la starea ta. Anularea sedintei de masaj se face cat de repede stii acest lucru ca terapeutul sa poata programa pe altcineva si sa nu te astepte degeaba, respectul trebuie sa fie si de partea ta.

Corect este ca la inceputul masajului terapeutul sa te intrebe daca ai vreo problema sau sensibilitate. Sunt saloane super profesioniste unde si completezi un formular inainte. Dar daca acest lucru nu se intampla spune tu ce probleme ai, gen ca nu suporti masaj intens, ca nu vrei sa fie folosite creme anticelulita de un anume fel, ca nu vrei sa se faca masaj pe o anumita zona sau ca esti sub tratament medicamentos. Masajul anticelulitic se face in mod special pe picioare, coapse, abdomen si brate. Daca tu iti doresti doar anumite zone, comunica asta terapeutului. Daca ai zone precum spatele unde ai celulita, sunt persoane care patesc sa aiba si acolo, spune asta terapeutului. Un profesionist iti va evalua si starea celulitei pe parti ale corpului si iti va explica unde si ce anume va face in cateva linii scurte. Terapeutul iti va furniza informatiile necesare confortului tau, insa nu este obligat sa iti spuna secretele meseriei lui.

Daca ai tu un anume produs cosmetic pe care il folosesti si il tolerezi, il poti aduce cu tine si intreba terapeutul daca il poate folosi. Poti discuta acest aspect si chiar ar fi indicat sa o faci cand te programezi. Adica sa mentionezi ca esti mai sensibila la produsele profesionale si ca preferi sa aduci tu un anume ulei,  o anume crema, iar terapeutul iti poate spune daca este de acord.

 

Cat costa un masaj anticelulita?

Pretul unui masaj anticelulitic variaza de la salon la salon si de la terapeut la terapeut. Ideea este ca in mod cert se invarte in jurul sumei de 100 de lei, usor peste sau putin sub. Forma ideala de achizitie este la pachet. Cam toate saloanele de specialitate au oferte cu mai multe sedinte de masaj de remodelare, mai ofera alte terapii incluse. Asa ca iti poti cumpara pentru 500-700 de lei cateva sedinte in care sa si observi rezultate.

Evita evaluarea ,,succesului” cu centimetru. Nu are relevanta. Evalueaza insa aspectul estetic al pielii.

Poza: Urban Masaj

Eu recent am inceput sa combin personal training cu masaj de remodelare la Urban Masaj. Desi imi era frica putin de betele de bambus, acum pot spune ca partea aceasta a terapiei e chiar placuta. Daca esti din Bucuresti, ai ocazia sa mergi la acest gen de masaj in cele doua studio-uri Urban Masaj:

Urban Masaj Centru, Str Austrului 54

Urban Masaj Nord, str. Barajul Arges nr 22, parter.

Tu ce experiente ai cu doamna Celulita? Cum o tratezi ? Ai fost vreodata la un masaj de remodelare?

 

Sursa poza introducere: Freepik