mon guerlain florale

Mon Guerlain Eau de Parfum Florale

Mon Guerlain Eau de Parfum Florale, povestea seductiei continua

Mon Guerlain Florale vine dupa lansarea Mon Guerlain de acum un an de zile. Stiu ca Mon Guerlain este deja preferatul multora dintre voi. Thierry Wasser aduce o noua celebrare a feminitatii insistand pe note florale si crescand doza de seductie a acestui parfum. Am tot incercat in 2017 Mon Guerlain, mi se pare un floral reusit in peisajul parfumeriei mainstream. Chiar daca nu intra in al meu top 5 parfumurilor preferate Guerlain, este un parfum pe care l-am recomandat si il recomand cu placere celor care vor sa cunoasca parfumeria Guerlain actuala. Este un parfum actual, un parfum ce reda bine femeia contemporana.

Mon Guerlain Florale, Aromele florale, magie si seductie

Sunt 4 arome florale care se imbina in noul parfum Mon Guerlain Florale.

Lavanda a fost de la inceput nota distincta a acestui parfum, nota suprinzatoare si care m-a intrigat si pe mine. Lavanda are un farmec deosebit. Evoca o zi insorita in sudul Frantei, cantecul cicadelor, privelistea captivanta a campurilor de lavanda si mirosul puternic familiar. Lavandei ii place pamantul incalzit de soare, motiv pentru care se dezvolta atat de bine in Provence.

Iasomia Sambac se gaseste in supradoza in noul parfum Mon Guerlain EDP Floral, ce ofera delicatete si luminozitate esentei. Cuvantul iasomie vine de la florile albe persane “yâ saman”, care intruchipeaza frumusetea si ispita feminina. Infloreste seara si se inchide in zori pentru ca soarele sa nu-i „arda”parfumul.
Absolutul de iasomie are un parfum cald, opulent, in timp ce Iasomia Sambac este mai proaspata, mai delicata.

Bujorii reprezinta contradictiile sufletului feminin, evocand complexitatea emotiilor si a sentimentelor. De aici si expresia „s-a inrosit ca bujorii in obraji”. Aroma sa delicata seamana cu un trandafir, dar cu accente verzi, botanice. Este floarea care nu isi dezvaluie parfumul intr-o compozitie olfactiva. Parfumierul trebuie sa-i reconstituie mireasma pentru a oferi finete si prospetime parfumului.

Vanilia aduce caldura si amprenta Guerlain. Absolutul de vanilie este obtinut din pastai prin extractia cu solventi volatili. Exista o perioada de 15 pana la 18 luni intre polenizare si comercializare, un proces indelungat in timpul caruia se incalzește, se fermenteaza, se usuca si se calibreaza. Guerlain este una din putinele case de parfumuri care folosesc tinctura de vanilie.

Pastaile de vanilie au fost recoltate pentru prima data din orhideele salbatice in Mexic. Timp de mai mult de două secole, Mexicul detinea monopolul asupra cultivarii vaniliei, toate încercarile de a produce acesta orhidee au sfarsit prin esec. Christopher Columbus a adus vanilia în Europa în secolul al XVI-lea. O specie particulara de albina din Mexic a jucat un rol esential in polenizarea plantelor si producerea fructelor. In alte tari unde se produce vanilia, polenizarea se face de catre cei care ingrijesc culturile.

Parfumul Mon Guerlain Florale, se va lansa in magazine incepand cu data de 15 februarie.

Pret aproximativ in magazine, 100ml EDP  659 lei.

Astept cu interes aparitia acestui nou parfum. Din ce estimeaza specialistii, nota de bujor va fi destul de bine resimtita, ca atare sunt si mai curioasa pentru ca bojorii sunt florile mele preferate de vara.