Oare toti facem yoga si banana bread?

Yoga si banana bread au devenit cu certitudine un fel de tematici reale sau mimate de cei activi in Social Media. Atata bucurie si frenezie ca stam acasa, stam izolati si dintr-odata ne descoperim un fel de yoga maestro ce nu am stiut ca suntem. Totodata, un intreg neam de bucatari de banana bread si home made pasta se arata.

In incredibila mimare in grup, traind un pic teama asta in mod plictisitor, ai senzatia ca esti un marginalizat. Pai cum sa nu ai puterea sa iti faci o masca faciala cu avocado si niste cocos, sa mai prepari niste quinoa si inca o salata extrem de sanatoasa care iti va creste imunitatea instant. Uite cum te poti redescoperi acum si tu nici macar nu stii. Stai sa astepti sa se innegreasca doua banane sa iti postezi si tu poza magistrala. Mancand o alta portie de cartofi prajiti, stai si admiri sesiunile de Yoga si te intrebi cum se face asta totusi.

VIA NATURALIA GENERAL 468X600

Viata nu a fost nici inainte instagramabila si cu atat mai mult nu vad de ce devine acum. Am vazut clipuri despre parfumurile de purtat in casa, ca sa te simti fluffy si cozy. Parfumul e la fel ca inainte, doar ca acum intelegi in sfarsit ca doar tu trebuie sa te bucuri de el, nu si persoana din celalalt capat al metroului. Intre timp explodeaza vanzarile la vibratoare, dulciuri si alcool, dar nu ne pasa, oamenii de fapt fac yoga si prepara banana bread chiar si gluten free.

As minti sa spun ca imi lipseste ceva. Problema este ca avem toti in plus o frica si o constientizare dura. Ca viata nu este deloc dupa cum vrea Instagram-ul si ca oricat de pozitivi suntem acum, nu stergem intr-o luna sau doua de izolare o gramada de rahat acumulat in timp. Eu una nu duc lipsa contactului social pentru ca nu am fost vreodata o mare fana a iesirilor, a acelor intalniri in grup ipocrite in care trebuie sa suport excesul de narcisism sau alcool al altora. Duc lipsa unor certitudini doar si o incapacitate de a-mi autoeduca logica.

Daca nu ai citit pana acum, nu o sa citesti nici acum in izolare. Daca nu ai facut sport pana acum, nici acum ce faci nu se numeste sport. Daca nu ti-ai suportat partenerul, nu il vei suporta nici acum. Daca nu ai petrecut timp cu copilul, nu o sa il petreci nici acum.

Suntem intr-o sala de asteptare toti. Iar daca unii aleg sa faca yoga sau banana bread, o fac fie ca faceau si inainte – iar astia nu prea expun asta, iar ceilalti au nevoie de o estetizare a propriei panici.