Imaginea conteaza

Ce e cu titlul acesta? Taman azi cand stam in pijama in casa si daca iesim acasa ne punem masca? Unde vezi tu ca imaginea conteaza? Astea sunt niste voci interioare critice cu fete de arici mici si grasi care imi tipa in urechi. Nu stiu de unde mi-a venit cu bietii arici supraponderali – sa vezi acum cat hate imi iau de la cei cu bodypositivity – dar ideea cu imaginea conteaza m-a pocnit recent puternic.

Lucrez de acasa din 2013. V-am mai zis asta, dar inca primesc intrebari. Cand ramai in casa exista o tendinta spre ,,pijamalizare“. Eu am bafta ca nu am fost niciodata iubitoare de pijama, nu suport acest articol vestimentar. La modul serios, cand cineva imi face cadou pijama, aproape ca iau totul ca pe o gluma proasta. Nu mai zic daca pijamaua e din seria ,,de purtat in igloo la Polul Nord”.

Ca atare, de ani de zile tinuta mea de stat in casa inseamna niste iegari si pe deasupra un tricou. Dar nu acel tricou lalai aproepe-de-a-fi-mop, ci un tricou bunicel spre bun. Si am colectia de tricouri de stat in casa de care sunt foarte mandra.

Ei, ati ghicit acum tot titlul? Da, imaginea conteaza chiar in fata ta. Eu am facut experimentul acesta pe mine de multe ori. Am observat de exemplu ca daca ma spal pe par dimineata, il si coafez un pic, automat ma si machiez putin si uite asa ajung sa ma uit in oglinda si sa imi dau un bobarnac pozitiv.

De ce va spun asta taman acum?

Stiu ca multi stam acum in casa Traim o pandemie, dar si o suprasolicitare a pijamalelor, a hainelor lalai, a tricoului cu care dormim si apoi ne trezim sa petrecem o noua zi in izolare. Am uitat deja sa mai deschidem sifonierul sa ne verificam hainele calcate, daca ne ajung pana vineri, pentru ca cine mai are nevoie de o camasa calcata? Unde sa mergem? Pana la gunoi?

Hm, nu o sa va lansez invitatia ipocrita a fashionistelor sa incepeti sa stati in casa cu tocuri, rochii de seara si corset – desi, daca va face bine, de ce nu -, insa cred ca lucrurile pot fi un pic imbunatatite si nu pentru ca sa va vada altii. Ci pentru ca voi sa va vedeti mai bine. Stiti cat de mult conteaza autoperceptia? Psihologii explica de ani si ani ca stima de sine e un fel de vitamina chiar pentru intelect. Daca tu te uiti in oglinda si vezi un chip simpatic, proaspat, niste buze colorate, parca altfel demareaza tot si ziua merge mai bine.

Si ca sa nu las articolul si fara ceva recomandari, hai sa va zic 3 chestii misto care o sa iti arate ca imaginea conteaza, imaginea ta in fata ta conteaza:

Ceva sa iti aranjezi parul aici.

Ceva pentru buze, un produs misto si pe care o data in viata merita sa il cumperi si il gasesti aici.

Genul ala de ,,pijama” care te face sa te simti bine si daca dormi singura, desi s-ar putea sa nu mai dormi singura, uite asta e.