Parfumuri de mai

Cand spun parfumuri de mai instant ma teleportez emotional in gradina bunicii mele materne. Era si aniversarea ei in mai, precum este si a mea, iar gradina ei parca stia asta. Bujorii, iasomia, anumite soiuri de trandafiri si tot felul de flori al caror nume nu mi-a ramas in minte, incepeau sa imboboceasca si sa infloreasca. Toata gradina era in inflorire, pregatire de inflorire. Dimineata, pe pamantul reavan, niste rame harnice si melci aduceau mirosul acela organic de radacini si de viata. Iar in bucataria bunicii, mereu mirosea a bunatate. Nu stiu cum sa descriu asta, era mobila veche de lemn, cate o bucatica de mancare lasata sa fie data la caine sau la pisica, o farfurioara pe care mancasem eu dulceata si lasasem lingurita acolo, sticla de ulei luata de la cota cu multe eforturi si pastrata ca Sfintele Moaste.

Pe la mirosul de bunatate sa stiti ca m-am abtinut sa nu plang, nu de alta, dar vreau sa pastrez energia asta unica si sa va povestesc despre parfumurile pe care eu cred ca le voi purta mai des in luna mai.

Vioris Paradise sau Vioris LadyLike sau orice parfum Vioris. Iau sticlele de 12 ml in geanta si le am cu mine oricand.

Guerlain L’Art de la Matiere, Rose Cherie, un parfum ce imi aduce aminte de cei mai frumosi trandafiri. Mixul de arome duce aroma de trandafiri undeva ingemanata cu o idee din Angelique Noire, alt parfum de la Guerlain care imi place teribil de mult.

Sisley Paris L’Eau Revee d’Isa este genul de parfum floral elegant si atemporal, creat in spiritul parfumurilor gandite de la Isabelle d’Ornano. Flori albe, dar si condimente, cam asta formeaza buchetul de note al acestui parfum care nu prea seamana cu nimic altceva.

Rose Pivoine de la Nicolai Parfumeur Createur este o imbinare eleganta si delicata a aromelor de bujor si de trandafiri.

Parfumat Zen de Santal este o replica dupa celebrul Samsara, amintind mai degraba de varianta eau de toilette ceva mai veche din sticla faimoasa rosie cu aspect de silueta feminina. La acest parfum codul AMT10 va mai aduce un discount de 10% suplimentar pe parfumat.ro. Am avut ocazia sa miros replica printre primii clienti si sa le confirm celor de la parfumat.ro ca este o replica reusita dupa Samsara din care am si sticle destul de vechi.

M-am apucat de articol la inceput de mai si il termin spre final de mai. Ce imi place in acest an ca primvara pare mai lunga, inca ne bucuram de temperaturi ce nu trec de 21-22 de grade Celsius.

Voi ce parfumuri purtati in perioada aceasta?