Parfumurile toamnei

In aceasta toamna apar ca de obicei parfumuri noi si desi nu am apucat sa le testez pe toate, as vrea macar sa va fac un short list cu ce am crezut ca e mai interesant.

Eaudemoiselle de Givenchy Eau Fraiche desi este un parfum foarte fresh, eu il vad ca si un parfum foarte binevenit pentru toamna, un parfum de zi. L-am testat la Marionnaud si e un parfum care are note de citrice, insa la baza ramane ce stiam din Eaudemoiselle clasic pe care l-am testat in trecut. E de purtat toata ziua :).

La Vie est Belle de la Lancome – e un parfum de zi si clasic. L-am si testat, o zi, nu m-a impresionat cam deloc. Irisul este ingredientul principal, completat cu iasomie si portocala. La baza nimic special – patchouli, vanilie, pralina si tonka, insa nu mi s-a parut nici macar persistent. Patchouli cu siguranta e putin ca si concentratie. Eu il vad ca pe un parfum de zi cand nu ai idee exact ce parfum ti-ai dori si vrei ceva neutru. Nu vad legatura dintre parfum si Julia Roberts care este imaginea acestui parfum, dar…cine stie, poate ei i-a placut. Poate fi insa un parfum interesant de combinat cu altele, tot de la Lancome, l-as combina cu dulceagul Tresor, care ar fi atenuat de acest parfum mai neutru.

Idylle Duet – Jasmine – Lilas – Guerlain – numai gandindu-ma la Idylle clasic si imi dau seama ce senzatie trebuie sa fie aceasta varianta concentrata pe liliac si iasomie. Este mai mult un parfum ce aminteste de vara. mi se pare insa ca merge mai mult de purtat toamna. Nu l-am testat, am testat doar Idylle simplu si mi-a placut enorm.

Jaipur Bracelet de la Boucheron este un parfum regal, ca orice parfum de la Boucheron. Nu l-am testat, doar Jaipur clasic am incercat, mi se pare cam greu pentru mine. Acesta se pare ca e mai usor, inclusiv in descriere apar niste ingrediente care pot promite o aroma mai soft – lacramioare, busuioc si portocala amara.

Opium Vapeurs de Parfum – Yves Saint Laurent – un parfum care se doreste usor, cu note discrete din celebrul Opium, un parfum oriental prin excelenta. Nu l-am testat, insa este promovat ca un parfum de zi si care pregateste trecerea catre un parfum de seara.

Pentru cine e pasionat de parfumuri si incercari de combinatii de arome, recomand o selectie de esantioane de parfumuri bio de la LifeCare. Sunt arome de baza – trandafir, vanilie, orhidee, pe care le puteti combina cum doriti. Mie imi plac ca idee si mi le-am comandat de curand si le tot combin.Gama se numeste Acorelle, daca va tenteaza sa le comandati, lasati-mi un comentariu la acest articol.

Sunt inca in cautarea parfumului care sa defineasca cel mai bine aceasta toamna.