Reclama slaba la Givenchy l’Interdit Intense

Givenchy l’Interdit Intense continua seria de ,,intense”-uri care ne umple in acest moment piata. Este anul de flankere de intense-uri. Ceva din zona ,,daca nu am putut cu putin, hai sa incercam toti cu mai mult”. Versiunile Intense vin sa salveze situatii de brand si sa satisfaca nasuri de consumatori ce vor parfumuri cu persistenta si proiectie puternice.

Givenchy l’Interdit nu este un concept nou Givenchy. Hubert De Givenchy dorea sa ii ofere delicatei Audrey Hepburn un parfum, iar crearea primului l’Interdit a fost cu scop. Delicata, delicata, dar Audrey i-a interzis maestrului in prima faza sa vanda parfumul marelui public, ca apoi sa cedeze. De aici vine si numele, din sintagma ,,Iti interzic” pe care se pare ca Audrey i-a lansat-o lui Hubert cand acesta i-a spus ca ar dori sa puna in circulatie acest parfum.

Pe langa l’Interdit, mai apare si Fleur d’Interdit, conceptul in sine de obiect interzis suna bine, stimuleaza fantezii si emotii ce acompaniaza perfect un parfum semnat Givenchy. Din 1956, lansarea l’Interdit, si pana la revenirea actuala l’Interdit, imaginea ce tinea de acest parfum intra intr-o zona de mister sofisticat.

Pana cand avem o imagine de acest fel.

Sursa poza: Instagram

 

Hai sa punem ceva imagine cu partea de comunicare a parfumului l’Interdit cu Audrey Hepburn si apoi varianta noua de reclama standard.

 

Surse poze: mabylone.com si site oficial Givenchy

Antonia noastra le intrece in frumusete pe ambele protagoniste din pozele de mai sus. Dar poza postata de ea sau probabil de PR-ul ei pe Instagram, poza pentru care e posibil sa fi incasat mai mult decat a luat Audrey Hepburn, care era prietena apropiata lui Givenchy si care e posibil sa nu fi luat nici un ban de la maestru, este cel putin mediocra. Putea sa aiba orice in mana, iar atitudinea e ceva de  genul ,,habar nu am ce pozez, impresarul m-a pus sa fac poza asta, stai ca imi suna telefonul… hai, pozati-ma mai repede“. Unde e ideea de interzis? Unde se foloseste campania de ideea de interzis a Antoniei? Nu e pacat sa iei o femeie atat de misto si sa ii arunci un furou banal, care nici nu ii sta nici bine, sa ii pui o sticla in mana si sa o pui sa stea ca un cuier la poza? Unde e focusul pe privirea ei, pe atitudinea ei de femeie misto? Nimic, avem o femeie superba chinuita intr-un furou banal si care tine in mana un parfum. Dar putea tine in mana la fel o pasta de dinti, un borcan de zacusca sau un telefon.

Nu este prima si nici ultima data cand vad comunicari in Social Media pe teme de parfumuri cu istoric sau de la case de renume care nu au nici o legatura de sens si concept cu ce vrea parfumul respectiv sa transmita.

l’Interdit Intense, cum este parfumul

Noul l’Interdit Intense e un parfum ce se rupe putin de traditia conceptului l’Interdit. Notele acelea florale si aldehidice sunt acum acoperite de ceva note ce duc mai degraba spre cocktail sau vin. E o regandire a ceea ce trebuie sa insemne un parfum numit l’Interdit. Varianta Intense nu ma pot lamuri ce intensifica foarte bine, doar l-am incercat in parfumeria Marionnaud. Sticluta neagra arata bine si e carismatica, insa parfumul la prima pulverizare e putin deranjant printr-o nota aromatica cam agresiva. Se aseaza apoi frumos pe piele, eu nu resimt asa bine tuberoza, dar in fine se duce undeva intr-o zona de generic. Nu ma pot lamuri bine inca daca este mai interesant decat l’Interdit simplu, insa eu il percep ca fiind inferior variantei vintage pe care o am eu, inferior la nivelul remarcarii in sine. Adica daca vechiul l’Interdit pe care il port are nota lui de diferenta, actualele l’Interdit nu ar fi asa de usor de separat in peisajul actual de gurmande si florale paciulistice. Nu e un parfum rau nici cel nou, insa parca isi pierde esenta, parca iese de sub umbrela Givenchy incercand sa placa tuturor. Noul l’Interdit – si Intense si ne-Intense – isi cam pierde atributul care ii da numele. Ce poate fi interzis la un parfum ce poate fi purtat si la shopping, si la birou si la o iesire de o seara si care doar te-ar face usor de amestecat in multime? Sau poate daca asta doresti de la parfum, de ce nu? Si nu o spun cu sarcasm, este alegerea fiecarui om purtarea parfumului.

Insa nu cred ca este la alegerea ta ca brand cu istorie precum e Givenchy sa iei un asemenea concept si sa il transformi in fast food in zona parfumeriei. Se plang imperiile beauty ca al lor consumator nu mai este asa educat ca altadata, pai nici tu ca brand nu mai investesti in asta, deci asta primesti. Si Givenchy nu este singurul exemplu. Vezi Lancome care isi tine pe rafturi Magie Noire si Poeme ca niste cenusarese modeste, nu se mai comunica nimic despre ele, in schimb ne sufocam cu La Vie est Belle si actualul Idole. Din acea mare planificare de comunicare, nu se mai duce nimic catre clientul pasionat, avizat si care iti stie istoria.

Am avut si parfumul nou l’Interdit nou, mi-a placut sa il port putin, insa l-am cedat la un schimb cu alt iubitor de parfumuri in favoarea variantelor mai vechi.