Roja Dove Reckless, primele impresii

Roja Dove Reckless este un parfum pe care il incerc cam de 10 zile. Inclusiv acum cand scriu despre el, am aplicat doua pufuri. L-am primit cu imprumut de la Scent.ro si ii multumesc inca o data. E un parfum cu un pret ce te face sa te gandesti bine inainte de a investi in el. Pe site-ul oficial Roja Dove, la 7.5 ml cost 60 de lire, in formatul de 50 ml costa 375 de lire sterline. Este un parfum pretios din multe puncte de vedere.

Am inceput cu pretul parfumului pentru ca mi se pare cel mai neincurajator detaliu al acestui parfum. Insa va spun din start ca nu simt ca e genul de parfum care sa merite acest pret. Este un parfum foarte placut, rotund ca aroma, bine amestecate notele, insa nu ma determina sa investesc in el decat poate in formatul de 7.5 ml.

Am in colectia mea parfumuri cu un cost similar, chiar mai scumpe, insa nu stiu de ce inca nu ma simt convinsa sa investesc intr-un parfum Roja Dove.

Intalnirea mea cu Roja Dove

Am avut ocazia sa il cunosc pe Roja Dove in cadrul unui eveniment la parfumeria Madison. Am avut placerea sa primesc si un autograf pe cartea lui pe care am cumparat-o a doua zi dupa eveniment. Este o personalitate fermecatoare, un om carismatic si care stie sa isi sustina extraordinar imaginea parfumurilor create de el.

Roja are o poveste interesanta. Foarte pasionat de Guerlain, a trimis zeci de mesaje si scrisori de intentie pana a fost acceptat sa fie angajat. A invatat meserie, a invatat ce inseamna sa fie activ in zona industriei de parfumuri. Nu imi este inca clar unde a invatat partea de competente de parfumier. Cei 20 de ani petrecuti la Guerlain probabil i-au fost un fel de scoala si in arta parfumeriei, nu doar in zona de comunicare a parfumurilor.

Cred ca a inteles din start foarte bine ca un parfum cucereste daca are o poveste in spate si daca este flatant pentru cine il poarta.

Reckless, Roja Dove, feminin si foarte seducator

Reckless mi se pare un parfum foarte seducator. Mi se pare foarte apropiat ca registru olfactiv de Angelique Noire de la Guerlain. Este seducator ca o piele de femeie pe care a picurat un sirop dulce de fructe de padure, asta e senzatia. Are si ceva din dulceata unor parfumuri de la By Killian.

Este um ambrat floral, lansat in 2011. Ii gasiti descrierea evident pe Fragrantica. Imi place cum simt notele de violeta. Imi plac notele dulci ce provin din multiple ingrediente astfel ca iti este greu sa le explici.

Sticla formatului de 50 ml are celebrul capac cu cristale Svarowski care doar el in sine este o mica piesa pretioasa de decor.

Parfumul a fost inspirat lui Roja de o femeie, de un personaj dintr-o carte, o persoana foarte rebela. Genul de femeie care traieste un lux, insa ascuns, undeva in umbra, si care se bucura cu nonsalanta de excesul de bijuterii si parfum. Povestea e frumoasa si cred ca poate crea fantezii in mintea oricui.

In mod cert e un parfum magnetic. As putea purta Reckless zi de zi, indiferent de moment Pentru ca este dulce si cald fara a fi deloc deranjant. Astazi sunt 32 de grade afara, am cam 28 de grade in camera unde scriu si imi place sa il simt.

Merita sa investesc intr-un parfum Roja Dove?

In mintea mea e asa, mi-l doresc intr-o zi in care sa il pot cumpara cu lejeritate, asa cum cumpar un deodorant de 20 de lei, si facand fapte bune de cel putin de 10 ori valoarea lui.

In ultima vreme, desi material mi-as permite uneori cu usurinta un parfum foarte scump la 2-3 luni, prefer sa directionez banii spre lucruri care ma dezvolta pe mine ca om. Plus ca imi place sa si fac diverse fapte bune catre cei mai putin favorizati, cam acesta e luxul meu.

Evident, nu sunt ipocrita sa spun ca renunt la parfum pentru a face donatii, insa tin un echilibru. Visceral nu ma suport dand banii pe mofturi cand stiu ca din acei 1000 de lei pot face lucruri ce imi aduc alte emotii si trairi, mult mai valoroase.

Daca va tenteaza acest parfum aveti mai multe optiuni:

Magazinul oficial Roja Dove care livreaza in Romania, singurul unde gasiti si varianta de travel spray.

Parfumeria Madison in Bucuresti, are si magazin online.

Magazinul Notino care pare a avea cel mai bun pret aici.