serge lutens

Serge Lutens, Daim Blond

Serge Lutens, my story

Serge Lutens Daim Blond este primul meu parfum full size Serge Lutens, dupa ce am tot acumulat esantioane din acest brand. Cand te hotarasti sa intri in vartejul parfumurilor, trebuie sa o iei incet, acesta este sfatul meu. Altfel, ramai la un moment dat suspendat si chiar cu mirosul anihilat ca si simt. Am perioade cand simt ca nici un parfum nu reuseste sa imi transmita ceva. Cam asa a fost cu descoperirea parfumurilor Serge Lutens. Eram intr-o perioada nefasta cand am incercat Arabie si apoi Feminite du Bois. Atunci am zis ca neaparat trebuie sa cunosc mai bine acest brand si am incercat sa o iau incet.

Puteti gasi si incerca parfumuri Serge Lutens in anumite parfumerii Douglas, la Beautik mai ramasesera cateva parfumuri, erau candva si la Shiseido Spa in complexul Stejarii, dar sortimentul cat mai complet il gasiti in parfumeriile Elysee. Elysee are si parfumerie online unde puteti comanda si esantioane. Tot la Elysee gasiti si consultantii de vanzari avizati pe acest brand, care va pot ajuta concret in a va selecta primul parfum Serge Lutens.

Serge Lutens, pe scurt

Serge Lutens este in sine o personalitate cu putine explicatii pentru felul in care a ajuns sa fie cunoscut. Un copil practic abandonat, obligat sa lucreze ca ucenic intr-un coafor si care ajunge sa fie cerut de editorii sefi Vogue, Elle etc ca sa pregateasca materialele speciale pentru reviste. A lucrat o perioada si la Dior, asigurandu-le lansarile de colectii de make-up. In 1980 semneaza un contract cu Shiseido, iar in 1982 lanseaza primul sau parfum, Nombre Noir. Negrul este culoarea sa, pe care o poarta si o transmite in toate creatiile sale.  In 2007 primeste titlul Commandeur dans l’ordre des Arts et des Lettres. Este o personalitate ce nu o sa se opreasca cu siguranta din a se exprima prin arta. Scrie, fotografiaza, creeaza parfumuri, make-up si merge inainte fara a lua in seama trenduri si zvonistica lumii glossy.

Urmaresc profilul de Instagram Serge Lutens si pot sa spun ca este unul dintre profilele pe care le caut rapid in fiecare dimineata sa vad ce noutati mai sunt acolo. Printre poze si citate, regasesc mereu ceea ce m-a surprins in mod placut la Serge Lutens. O angoasa transformata in placere. Un copil abandonat si singur putea deveni un criminal sau un creator de geniu. Cred ca uneori destinul alege, dar daca vrei sa pastrezi lumina ta proprie, alegi si tu. Serge Lutens a ales inca de foarte tanar sa surprinda printr-o frumusete rece si lucida. In capul meu, el este un fel de Camil Petrescu al parfumurilor.

 

 

Daim blond, scurt review

Daim Blond este un ciprat floral creat in 2004, de catre Christopher Sheldrake. Serge Lutens isi doreste ca acest parfum sa fie in afara creatiilor existente, ca atare din start doar concentratia este 20% in loc de clasicul 15% de parfum. Asa cum ii spune si numele, piele alba, este o interpretare a mirosului de piele insa suava, cu accente de mosc. Cu note de varf de paducel, cardamon, apoi cu note medii de sambure de caisa,  cu o baza de piele, mosc si heliotrop, este un parfum ce nu prea seamana cu nimic. Parfumul poate fi purtat si de femei, precum si de barbati.

Parfumul poate fi gasit la Elysee, de acolo l-am luat si eu, la 50 ml pretul este 490 de lei. Pe magazinul online gasiti si varianta de esantion 2ml pentru 24 de lei aici. Va recomand sa comandati mai multe esantioane la inceput, pana va lamuriti care este preferatul vostru.