Signorina Salvatore Ferragamo Review

Signorina Salvatore Ferragamo este un parfum floral fructat, de fapt floriental. lansat inca din 2011. Cred ca seria Signorinelor a fost si este o serie de parfumuri reusit pentru tinerele chic. Parfumul este parca un buchet de flori roz, piper roz, dar duce un pic si spre deliciosul desert italienesc pannacotta. Este suficient de subtil pentru a fi purtat zi de zi si il vad dedicat unei domnisoare, ca doar ,,signorina” asta inseamna, nu neaparat validata ca fiind asa prin statutul social, ci prin felul de a fi.

Mi se pare un parfum relaxat, de un chic necautat, sa ii spun asa. Aproape de spiritul italienesc ,,dolce far niente”, dar si de aceea eleganta de altadata a italiencelor, care precum frantuzoaicele, isi faceau hainele la croitor fix pe masura. Cam despre eleganta asta ne vorbeste si fundita Vara de sub capac care combina doua nuante de roz alese cu atentie.

Ca si amprenta pe piele imi place cum se transforma, insa la capitolul proiectie este cuminte. Mai exact este genul de parfum ce poate fi purtat fara probleme in contexte sociale mai rigide pentru ca nu deranjeaza si nu este suficient de indraznet sa atraga atentia. Moscul mi se pare aproape ascuns in notele florale si fructate, asa ca nu prea inteleg de unde ii vine denumirea de ,,floriental”, mie mi se pare ca e un floral cat se poate de floral si ideea de oriental e aproape zero. In fine, exista acolo o idee de lemnos si paciuli, insa daca am atribui ideea de oriental oricarui parfum cu putina nota lemnoasa, cred ca am ajunge sa traim o inavzie de parfumuri orientale. Mi se pare prea usor acordarea de atribut oriental oricarui parfum cu putine note lemnoase si cu ceva mosc.

Mi se pare ca are ceva din floralele usoare de la Chloe, asta mi-a inspirat inca de cand l-am mirosit prima data.

Signorina a fost si un parfum productiv la capitolul flankere, cel mai reusit ca si compozitie mi se pare Signorina Eleganza, dar cel mai intens este Signorina Misteriosa.

Il gasiti in toate parfumeriile online si offline, nu e ceva imposibil de gasit si nici de purtat. Varianta cea mai accesibila este la Sephora pentru formatul de 20 de ml ( 169 de lei). Este genul de parfum usor de purtat fara a fi totusi prea simplist. L-ati incercat? Cum vi se pare?