yvesrochervanilleblanche

Yves Rocher Vanille Blanche

Yves Rocher Vanille Blanche, o versiune noua a celebrelor produse vanilate

Yves Rocher Vanille Blanche a fost o editie limitata de produse de corp din colectia de Craciun 2017. Inca le mai gasiti in magazinele Yves Rocher, chiar si aici pe magazinul online. De la Yves Rocher eram deja obisnuita cu produsele cu arome diverse de vanilie, Vanilia Bourbon sau Vanilia Neagra. Vanilia Alba mi s-a parut o idee reusita de repunere in valoare a aromelor de vanilie. Stiu persoane care evita aromele de vanilie pentru ca sunt prea dulci si prea puerile. Sunt persoane care considera ca vanilia este o aroma prea simpla, prea familiara ca sa fie si misterioasa sau diafana. Daca Vanille Noire, parfumul de la Yves Rocher din seria Secrets d’Essence, este un parfum invaluitor cu caracter lemnos si condimentat, seria Vanille Blance aduce versiunea luminoasa si aerisita a vaniliei.

Vanille Blanche, de ce imi place vanilia

Sunt o mare iubitoare a aromei de vanilie. Parfumul care ma reprezinta, Shalimar, este primul parfum oriental modern ce pune in valoarea vanilia ca si aroma obtinuta in laborator. Chimia permite ca vanilia sa poata fi obtinuta ca si aroma din multe substante, rezultatul e vanilina. Nu o sa insist asupra partii stiintifice, nu e domeniul meu. Cert este ca inca din cultura veche a aztecilor se recunostea un efect magic al vaniliei. Vanilia da o stare de bine, de echilibru, de caldura. Pentru fiecare dintre noi, vanilia inseamna o amintire din copilarie: cozonacul din casa bunicilor, prima inghetata si prajiturile savurate la desert. Imi aduc aminte de pliculetele pretioase cu zahar vanilat din vremea copilariei mele. Se gaseau greu si deveneau adevarate recompense dupa scotoceala indelunga in dulapul bunicii.

In fiecare iarna, astept colectia de Craciun de la Yves Rocher pentru ca mereu au o interpretare a unei arome gurmande, mereu e ceva cu vanilie sau cu ciocolata, uneori si mai bine cu ambele. Varianta cu Vanilie alba mi-a placut tare mult. Balsamul de corp inca il folosesc si vi-l recomand sa vi-l cumparati, daca va place vanilia, cat inca este disponibil ( are pret redus acum, 39.90 lei pentru 100 ml). Este onctuos, dar placut ca si aplicare. Lasa un film fin protector, exact ce aveti nevoie pentru o hidratare buna. Nu mai e Craciun, dar aroma de vanilie, mai ales in aceasta varianta de vanilie alba, mi se pare potrivita oricand. Mi-ar placea ca Yves Rocher sa reia aceasta aroma in sortimentul permanent.

Voua ce alte produse parfumate de la Yves Rocher va plac?