Vrei sa fii balerina?

De multa vreme am tot vrut sa va scriu despre experienta mea legata de balet.

Mi-am dorit sa fac gimnastica ritmica sau balet de cand eram in scoala primara, eram foarte pornita, incat am facut un grup de dans cu doua colege prin clasa a 6-a si dupa repetitii pe holurile scolii, am sustinut si primul spectacol la care am avut un succes foarte mare. A mers experienta inca o data, insa apoi ne-am dat seama ca nu prea puteam face acele figuri pe care le faceau balerinele la televizor, asa ca am renuntat.


Dupa ce am devenit mama, mi-am zis ca odata cu copilul meu am si eu sansa sa imi retraiesc dorintele din copilarie. Si m-am gandit ca baletul ar fi o optiune, asa am ajuns la Casa de balet.

E greu sa te apuci de acest sport, pentru ca pana ajungi sa il faci la nivel de arta, este sport.
Prima data te confrunti cu flexibilitatea corpului, mai degraba cu lipsa de flexibilitate. Carmen, profesoara mea de balet, ne spune ca suntem “inchise” si ca avem de lucrat :). Si are dreptate. Ma uit la ea cat de usor se misca si pare asa simplu, insa cand incerc eu….imi simt picioarele de o tona :).
Carmen este si ea o proaspata mamica ca si mine si este foarte frumoasa, are un corp lucrat si mi-a demonstrat ca baletul este sport si arta la un loc. Am gasit o poza cu ea dintr-un spectacol.
Sa nu va imaginati ca mergeti la acest curs si va foiti ca si niste fluturasi, nici gand, intai se lucreaza intens la sol, muschii trebuie lucrati, incheieturile trebuie sa devina mai flexibile. Se lucreaza si in paralel cu bara diversi pasi din balet, de baza, care sunt greu de executat si cer o combinatie intre concentrare pe ritm si atentie la miscarea in sine sa fie corecta.
Dupa o ora eu ies obosita fizic, insa foarte plina de energie si optimista ca mi-am mai depasit o limita.
Am cam un an de merg la aceste cursuri, am mai facut si pauze din motive de timp sau alte cauze, insa sunt miscari pe care le-am invatat si recunosc ca le fac singura acasa macar o data la 2 zile, chiar si 5 minute daca lucrez, fac chestia asta pentru mine si stiu ca si 5 minute conteaza fata de nimic.
Rezultatele s-au facut dupa vreo 3 luni, pe abdomen si picioare, acum si daca pun 2 kilograme pe mine, cum am patit de curand, nu se prea vad, pentru ca musculatura sta altfel, adica mai bine :).
Detalii mai multe gasiti pe:
Sala este in Dorobanti, eu platesc 150 de lei pe luna si merg o data pe saptamana ( daca alegeti de 2 ori pe saptamana, abonamentul este de 250 de lei), am nevoie de echipament de  niste leggins si un tricou si mi-am luat niste papucei speciali, se cheama “flexibili”, se gasesc si la Decathlon, insa am preferat sa cumpar direct de la Casa de Balet unde costau 50 de lei anul trecut. Daca tineti mortis, va puteti cumpara si un body special de balerina , ei au si asa ceva, insa daca nu sunteti hotarate sa faceti chestia asta pe termen lung, nu are sens sa investiti.