Happy Monday (85)

Happy Monday este astazi o zi de luni cu multa munca. dar si multe decizii care mi se invart in cap legate de multe aspecte. In primul rand, legat de munca, vin momente cand trebuie sa incep sa vad ce proiecte duc mai departe si ce nu. Unele ma tin pe loc, altele imi consuma multa energie si eu am decis ca vreau sa si traiesc. Nu doar sa muncesc.

Apoi legat de blog si Social Media, dorinta mea suprema este sa pot avea uneori 24 de ore fara nici un fel de contact cu Social Media. Reusesc uneori gen 5-6 ore, dar 24 inca nu. E un fel de vis, dar nu imposibil.

De asemenea, dupa analizat colectia mea de parfumuri, modesta in comparatie cu adevaratele colectii, am decis ca o parte sa le includ intr-un fel de premii catre cititorii mei fideli si o parte voi scoate la vanzare. Vreau astfel sa fac bani sa imi mai cumpar lucruri pentru filmat pe Youtube.

Am scris zilele acestea un articol pentru blogul Osme si va invit sa il cititi. Este un articol despre istoria Guerlain si mi-a placut teribil de mult sa il scriu, ma fortam sa ma abtin sa nu ajung la prea multe pagini. Ar fi teribil de frumos sa pot face doar asta, insa gazetaria online nu este sustinuta sau este sustinuta foarte slab. Mai exact este o munca slab platita sau deloc in multe situatii si ca atare greu de dus. Reciteam zilele acestea din Patul lui Procust si vedeam si acolo ca toate aceste meserii sustinute de pasiune raman in derizoriu. Lumea vrea sa citeasca bloguri, sa vada clipuri frumoase, dar sa nu faca nici un efort sa sustina acel creator de continut. Mecenat se face din ce in ce mai putin. Pe vremuri, era o chestie de onoare sa sustii un artist, chiar si pe un menestrel sau poet de curte, doar ca sa sustii aceste porniri frumoase si care iti umplu timpul si cu armonie. Acum nu mai avem acest gen de sustinere sau exista extrem de putin. Astazi facem credit sa ne luam telefon, insa ni se pare o ineptie sa contribuim pe Patreon-ul unui creator de continut cu 5 dolari pe luna. Fireste ca e un nonsens sa sustinem orice influencer si orice persoana care isi da cu parerea, insa ne putem selecta unde si cat sa contribuim.

Gandul de azi: selecteaza si delecteaza-te cu propriile selectii.