Beauty blogger, un mesager, nu un model

 Am ales intr-o zi sa fiu beauty blogger. Nu pentru ca sunt frumoasa, nu pentru ca ma consider un model, nu pentru ca ma consider mai speciala sau mai avantajata decat alte femei. Scriu pe acest blog pentru ca ma simt un mesager al frumusetii, pentru ca eu despre asta vreau sa vorbesc, asta imi place sa scriu.


Am ales sa fiu beauty blogger in primul rand pentru ca sunt o consumatoare exagerata de cosmetice, in special pe zona de ingrijire a tenului si pe parfumuri. Da, la parfumuri este vorba despre un viciu in cazul meu. La capitolul ingrijire ten, am avut mereu un fix sa tin tineretea pe loc, atat cat pot eu.

Am ales sa fiu beauty blogger pentru ca mie imi place sa “barfesc” despre cosmetice, la nebunie. Sa comentez despre o crema care nu mi-a placut, sa comentez o campanie care nu imi place, sa devin fanatica pentru un brand, cum e vorba de Guerlain, si sa ma enervez cand o marca celebra scoate un produs doar ca sa fie in trend si sa ia banii de pe piata. Sunt ca o ciocanitoare uneori cand nu imi place ceva.

Scriu pe blog pentru ca imi place sa scriu, scriu de la 4 ani si jumatate, am facut prima poezie coerenta pe la 8 ani. Am ales sa scriu despre cosmetice pentru ca e o zona de exprimare feminina, care ma reprezinta si imi vine la indemana. Ca sa scriu poezie am nevoie de liniste….. de mult parfum si de ceva care inca nu stiu sa exprim. Stiu doar ca atunci cand apare, am senzatia ca sunt invadata de cuvinte.
Poezii am scris si pe blogul de poezie al lui Lucian Mandruta. Proiectul lui era super, nu stiu de ce l-a cam abandonat.

Eu cred ca femeile sunt responsabile pentru frumusetea lor si pentru imaginea lor. Din fisa aia “tehnica” pe care Dumnezeu ne-a dat-o atunci cand a creat-o pe Eva cred ca punctul cu frumusetea era printre primele. Daca tot noi am rasturnat lumea prin frumusete, hai sa o facem mai frumoasa in fiecare zi aducand fiecare ceva frumos pe lumea asta, prin orice facem. Tu ai ochi frumosi, poate ai o voce frumoasa, poate stii sa spui ceva atat de frumos incat merita sa stie si ceilalti, poate tu ai un par superb…. fiecare femeie are ceva frumos. Trebuie doar sa vada si ea si sa accepte acea frumusete.

Cred ca stand in trafic am inceput sa am dubii despre frumusetea anumitor femei si asta imi da de gandit cat de vulnerabile sunt bunele intentii.  Mai ales cand femeile injura folosind cuvinte din apanajul anatomic al barbatilor, chiar nu le mai vad frumoase.

Am riduri, celulita, puncte negre, par alb, acele 2 kilograme in plus ba ma parasesc, ba ma viziteaza, nu reusim sa ajungem la o intelegere in ultimii 3 ani, nu reusesc sa ma machiez asa cum machiez pe altii, nu imi gasesc mereu forma potrivita a ramei de ochelari fiind mereu conditonata de numarul maricel de dioptrii, sprancenele nu stau mereu cum ar trebui, stau cu burta inainte si cocosata in multe ipostaze…. am a looong list cu lucruri “anti-model”. Totusi per total eu ma simt simpatica, uneori chiar frumoasa. Ochii si parul ma  scot din impas.

 Si oricum simt ca trebuie sa scriu in continuare despre frumusete. Pentru ca stiu ca sunt un mesager al frumusetii si imi asum treaba mesagerului care uneori e adulat sau uneori e linsat din taste.

Si ca de obicei, va pun poze cu mine needitate, ca nu stiu sa le editez, doar le dau resize dupa ce le scot din aparat sau de pe tableta.

Daca ai un blog de beauty, de ce crezi tu ca esti blogger de beauty?
Daca doar citesti bloguri de beauty, de ce citesti bloguri de beauty ?