Bobbi Brown, welcome in Romania

Bobbi Brown, intr-o sesiune de machiaj
In 2007 cumparam primul meu blush de la Bobbi Brown, un clasic Shimmer Brick , asta dupa ce intr-o seara de sambata vazusem pe un canal gen Discovery, sau ceva de genul, un reportaj despre Bobbi Brown. Eram o carierista-corporatista pe vremea aia si ma lasam greu impresionata de povestile mamelor fericite care deveneau si femei de afaceri mai ales pe zona machiajului. Bobbi Brown vorbea atunci intr-un interviu, cum cauta ea mereu nuanta ideala de ruj, ca mereu combina 2-3 rujuri ca sa ii iasa acel roz nude, inspirat si de bujori, florile ei preferate, sau cum obtinea un anume bej/ maro ( dupa cum e si numele ei, “brown”), care sa nu para strident. Am stat si am vazut tot reportajul, am inteles ca poti aplica un blush pe fata fara sa pari clown si ca rujul nu trebuie sa se vada de la 50 de metri pentru a fi considerat de calitate. Emisiunea mi-a placut mult, mi-a dat ceva de gandit, insa dupa ce am dat vreo doua ture prin parfumeriile din Bucuresti de atunci si am vazut ca produse Bobbi Brown la noi nu sunt, am cumparat doar ceva online, ceea ce e un pic mai greu, mai ales cand trebuie sa iei un blush sau un ruj. Bobbi Brown era un pic contra curentului care cerea culori tari si puternice si asta m-a facut atunci sa fiu si mai curioasa, adica ma intriga un pic cum sa ai si succes cand faci exact ce nu cerea piata, cel putin asa erau aparentele.

Sursa foto: https://thegreentex.wordpress.com/category/beauty-routine/makeup/
 In fine, prin 1991 Bobbi Brown lanseaza doar 10 rujuri, intr-un celebru magazin din New York, Bergdorg Goodman, si rujurile se vand cu mare succes. Asa succes, incat a vandut intr-o zi ce estimase sa vanda intr-o luna. Peste ceva vreme, compania ei a fost cumparata de grupul Estee Lauder, astfel incat Bobbi s-a putut concentra pe pasiunea ei machiajul, pe cartile pe care le-a scris despre machiaj si pe dezvoltarea unor produse noi, in acelasi stil propriu, simplu si natural.
Bobbi Brown este si printre putinii make-up artisti atat de cunoscuti care a si facut o educatie asiduua pe ce inseamna machiaj si pe faptul ca machiajul care te face cu adevarat frumoasa este cel care abia se ghiceste, in culori apropiate de ceea ce natura umana are deja. Are 8 carti, in magazinele Bobbi Brown din intreaga lume se pune accentul pe invatarea clientelor, adica nu doar ti se vinde un ruj si gata. Poti primi o lectie gratuita de machiaj despre cum sa iti aplici acel ruj, ce alte produse ar merita sa folosesti si cum sa te folosesti de machiaj pentru a-ti pune in valoare ceea ce deja ai frumos.
De ceva vreme in Baneasa Shopping City exista undeva un banner care anunta ca vom avea si noi, in sfarsit, un magazin Bobbi Brown.
Trebuie sa stiti din start ca produsele Bobbi Brown nu sunt neaparat accesibile ca si pret, insa sunt acele produse care cam de la prima folosire iti demonstreaza ce inseamna sa te poti machia cu adevarat natural, iti permit sa iti alegi putine produse si care iti devin indispensabile. Ma bucur ca va exista magazinul ca sa pot vedea si live produsele pe rand, pe site-uri si pe magazine online din afara tarii chiar nu aveam cum sa ma lamuresc asupra nuantelor, mai ales ca este vorba de nuante subtile si care se adapteaza culorii naturale. Stiti ca prefer machiajul de tip nude sau “no make-up make-up”, asa ca daca aveti cam aceleasi preferinte, sa fiti sigure ca dupa o lectie de machiaj la magazinul Bobbi Brown o sa plecam cu multe informatii de ajutor.
De-a lungul timpului, m-am mai intalnit recent cu produse Bobbi Brown doar cand am fost machiata de Mihaela Vasile si de fetele care invata cu ea arta machiajului, Mihaela fiind printre putinii make-up artisti care m-a impresionat ca om, dincolo de zona strict profesionala. Fatima, una dintre elevele Mihaelei, imi si spunea ca daca ar putea, ar folosi doar produse Bobbi Brown atunci cand machiaza.
Produsele Bobbi Brown nu sunt neaparat doar pentru profesionisti sau pentru avizate in zona machiajului si asta a fost si filozofia care se aplica in magazinele Bobbi Brown de cand s-au lansat.  Fiecarei cliente i se ofera o lectie de machiaj astfel incat ea sa stie exact ce trebuie sa stie pentru propriul machiaj.
Astazi Bobbi Brown are 58 de ani si este un nume de mare notorietate pe scena machiajului international. In continuare pune familia ei pe primul loc, cam in toate interviurile ea vorbeste despre copiii ei, 3 baieti si eu cred ca este printre putinele vedete din zona de beauty care chiar are o viata echilibrata.
Personal cred ca o femeie alege produsele Bobbi Brown atunci cand ajunge la un echilibru cu sine insasi, cand intelege ca nu are sens sa faca abuz de mov si de fuchsia ca sa fie remarcata, de asta parerea mea este ca poate in magazinul Bobbi Brown vor intra multe femei la inceput duse de curiozitate, insa sunt foarte curioasa peste un an-doi cum va prinde filozofia Bobbi Brown la stilul de machiaj al romancelor.
Astept sa imi spuneti si voi ce produse de la Bobbi Brown va plac, de unde le-ati cumparat pana acum si cum vi se pare Bobbi Brown ca si personalitate in lumea frumusetii.