Ce nu trebuie sa faca un MakeUp Artist

Mi-am adunat aceste ganduri legate de ceea ce nu trebuie sa faca un makeup artist dupa ce am trecut prin foarte multe sesiuni de machiaj si in calitate de model, dar si in calitate de makeup artist. Multe cliente au fost surprinse ca eu fac cam multe manevre dedicate igienei la care ele nu s-au gandit niciodata, ca atare m-am gandit sa le expun in acest articol. De asta o sedinta de machiaj simpla eu o realizez in 30-40 de minute, pentru ca e ceva mai solicitant sa respecti niste pasi. Daca fac in 15 minute, nu am cum sa livrez calitate. Daca apelezi la serviciile unui makeup artist si mai si platesti pentru aceste servicii, e bine sa stii cateva lucruri. Totodata si daca mergi la sedinte de machiaj din parfumerii, cum merg si eu des, sa stii si la ce riscuri te expui. Eu recunosc ca ma expun de dragul de a afla lucruri noi, de a experimenta produse noi, insa dupa aceste sesiuni de “free makeup” din parfumerii, ajung urgent acasa si sterg tot.

#ilovemyhobby #makeup #makeupartist #myromanianstore #beautybarometer #revistafemeia

A photo posted by Ana-Maria Tatucu (@beautybarometer) on

  1. Produsele de unica folosinta sunt de unica folosinta. Asta inseamna ca daca buretelul de fond de ten pe care makeup artistul il va folosi are urme evidente ca a mai fost folosit inainte, cere sa il inlocuiasca imediat. Totodata, pentru aplicarea rimelului exista periute de unica folosinta care se introduc doar o data in tub si apoi daca e nevoie de reaplicare, se foloseste alta periuta. Cel mult, daca exista un rimel si se doreste folosirea lui, se dezinfecteaza cu Beauty So Clean de fiecare data inainte de a fi introdus in tub, prin pulverizarea acelui spray dezinfectant direct pe periuta.
  2. Orice lipgloss sau ruj nu se foloseste ca atare, exista aplicatoare de unica folosinta si pentru glossuri si se foloseste aceeasi tehnica ca si la rimel. Sau se scoate gloss pe mana ( mana dezinfectata inainte) sau pe o paleta curatata inainte, si de pe mana/paleta se preia cu pensula. La ruj, se preia cu o spatula o cantitate mica, de pe spatula se preia cu pensula si se machiaza clienta. Daca avem sprayul de dezinfectare, putem lua cu pensula direct de pe paleta de rujuri si apoi pulverizam pe paleta sprayul respectiv pentru a lasa un mediu curat.
  3. Orice makeup artist atunci cand pleaca la o sesiune de machiaj, isi ia dupa el cateva seturi de pensule curate. Daca totusi ramane in pana sau tine in mod special sa foloseasca aceeasi pensula pentru o anumita operatiune, trebuie sa o curete cu solutie speciala de curatare intre cliente/modele.
  4. Oricat de  speedy este sedinta de machiaj, nu sunt de acord cu aplicarea unui strat de fond de ten peste un ten nedemachiat macar minim cu o apa micelara, macar zona T. Ca sa nu mai mentionez ca inainte de fond de ten/primer, o crema de ochi si o crema de zi super simpla sunt chestii de baza, altfel tot machiajul va “crapa” ca varul pe un perete nepregatit. Comparatia este plastica si neplacuta, dar asa este.
  5. Nu imi place cand ma asez undeva sa fiu machiata sa vad hartii mototolite, servetele umede folosite, amestecate pe langa paletele de farduri lasate deschise. Un makeup artist care nu este ordonat si tine totul alandala nu imi face deloc o impresie buna. Totodata, nu imi place sa ii vad mainile manjite cu rujuri si fond de ten de la clienta de dinainte sau de la propriile teste, ca oamenii mai fac si ei swatch-uri sa mai vada culoarea la un ruj sau un fard. Inainte de orice machiaj, un makeup artist fie se spala pe maini, fie se sterge bine de tot cu multe servetele umede antibacteriene, nu simple. Totodata nu imi place ca un makeup artist sa isi fluture pletele peste farduri si peste mine, este indicat sa isi stranga parul. Sunt chestii de igiena si minima ordine care iti permit sa faci un machiaj si creativ si intr-o atmosfera placuta.

Si ca sa completez acest articol, o sa pregatesc curand si un articol despre cum ne pregatim ca si client sa mergem la machiaj, la cosmetica sau la coafor, pentru ca si in calitate de client este indicat sa respectam niste reguli de bun simt.

Daca si voi aveti alte idei sau recomandari, lasati-le in comentarii. Totodata, m-as bucura sa imi impartasiti din experienta voastra ca si clienta sau ca si makeup artist si sa imi spuneti ce va place si ce nu va place la o sedinta de makeup.