Colectia de toamna Andreea Tincu 2019-2020

Colectia de toamna Andreea Tincu 2019-2020 a fost prezentata pe 14 septembrie 2019, in cadrul Vienna Fashion Week.

Inainte de a va spune informatii despre aceasta colectie, vreau sa va spun de ce este Andreea Tincu un factor de sensibilizare pentru mine. Este printre foarte putinii creatori romani centrati pe ideea de kimono ca element de imbracaminte de zi cu zi. Totodata, camasile Andreei mi-au trezit niste idei si ganduri pe care eu ca si nonfashionista nu prea le aveam. Nu am de ce sa lansez in aprecieri ipocrite, nu sunt o fashionista. Sunt genul care se imbraca in haine comode si ieftine, pentru ca simt uneori ca toata aceasta nebunie fashionistica este obositoare si putin redundanta.

Am avut norocul ca bunica mea sa fi fost croitoreasa, o croitoreasa de cartier, dar care facea totul cu mana si cu o masina de cusut clasica. Stiu si azi sa festonez o butoniera si sa apreciez un tiv bine cusut. Si totodata stiu ca acele haine in care te simti bine te arata si bine. Daca port o haina fabuloasa, dar eu ma simt in ea ca o straina intr-o berarie nemteasca, degeaba. Imi plac hainele in care ma simt ca intr-o ceainarie, ca sa raman pe  pot misca, in care pot gesticula, in care ma pot apleca si din care pot iesi repede. Tanjesc la kimonurile Andreei Tincu si unele modele de camasi imi tot raman pe retina.

Sa revenim la colectia de toamna 2019-2020.

Este o colectie inspirata intitulata sugestiv A Night in the Jungle. Sursa de inspiratie a acestei esarfe este viata nocturna din jungla, inconjurata imaginar de o savana africana. Precum in metropole, dupa Apus, jungla prinde cu adevarat viata, colectia fiind extrem de vie cromatic si ingenios construita.
Printurile sunt create manual de catre Andreea Tincu, fiind exclusivitatea brandului AT. Materialele folosite sunt 100%naturale, cu preponderenta matase premium, italiana. Liniile sunt o combinatie intre forme minimaliste si forme construite complex, asimetrice.
Cromatica colectiei se deschide cu tinute albe si negre, in care intervine treptat culoarea puternica, in tonalitatea rozului fuchsia si a albastrului electric. Elementele florale si animaliere au un impact maxim vizual, alcatuind compozitii deschise, eclatante.
Pliseurile pe matase, normale sau soleil, manecile cu volum, decolteul la baza gatului, kimono-ul de matase, paltonul maxi sau rochiile cu volumetrie complexa sunt doar cateva dintre elementele specifice ale colectiei.
Accesorizarea colectiei este semnata Musette.
Colectia este disponibila online, prin www.andreatincu.com, sau in showroom Iasi, strada Elena Doamna 45, 0733101939.