Trenduri in Skincare 2020

Trendurile in Skincare nu sunt atat de populare precum cele din make-up, insa exista si sunt de luat in seama. As vrea sa le enumar pe scurt, sa spun ca sunt din perspectiva mea si pe baza celor citite. Fac atatea estimari pe alte piete, inca imi permit sa fac un mic exercitiu si pe partea de skincare. Repet, e un exercitiu, sa vedem ce va iesi.

  1. SPF is a must si un moft. SPF-ul e un moft la modul la care il aplicam si reaplicam de ne plictisim de el. Fara protectie solara pe durata intregului, suntem abonati la un ten problematic, imbatranit, ridat si chiar cu risc patologic crescut. Produsele cu SPF incep sa fie din ce in ce mai friendly, chiar sub forma de spray, usor de aplicat oricand si peste make-up. Batoane, sticks si spray-uri cu SPF, cam acesta este viitorul.
  2. Retinolul este istorie, avem de acum Bakuchiol. Veganismul si sensibilitatea tenului la retinol au dat retinolului niste verdicte nu prea bune din partea tuturor consumatoarelor. E drept ca unele nici nu au inteles cum trebuie folosit. Desi nu cred ca mai trebuie sa spun cat de eficient este. Bakuchiol, un ingredient vegan venit din medicina ayurvedica, a convins industria cosmeticii sa ofere aceleasi beneficii ale retinolului, dar sa nu mai fi sensibilizare.
  3. Microbiom friendly. Adica ce aplicam pe fata sa fie intr-o armonie perfecta cu bacteriile si cu alte vietuitoare ce ne populeaza tenul, piele, tot coprul de fapt. In acest sens, si Gerovital Plant s-a relansat intr-o formula noua ce respecta microbiomul pielii. Iar lucrurile nu se opresc aici, apar tot felul de ingrediente si de extracte vegetale care sa nu mai deranjeze pe doamnele bacterii dragute.
  4. Tools, tools, tools. Mai pe scurt, instrumente. Pe ten nu mai aplicam un produs pur si simplu, ci trebuie sa fie un device, o ,,ceva” care sa aplice, care sa fie lagat fireste la o aplicatie care sa ne zica ce si cum. Daca peria Clarisonic vi se parea de science fiction, stati pe aproape ca vor urma lucruri si mai si. Tot felul de masti cu terapie cu lumina, tot felul de instrumente ce par aduse de pe alta lume, insa se pare ca deja intra in rutina multor skincare addicts.
  5. Ambalaje din ce in ce mai ecofriendly. Daca pana acum ne luptam cu produsele testate pe animale. acum urmeaza o mare agitatie pe tema ambalajelor. Companiile de cosmetice se preocupa din ce in ce mai mult si de partea de reciclare a ambalajelor si ca ele sa se produca din materiale ce se pot recicla.
  6. Uleiul de canabis hipnotizeaza producatorii de cosmetice. Piata americana a fost pur si simplu cucerita de acest ingredient, iar vedetele incep sa foloseasca serurile si chiar suplimentele alimentare cu acest ulei de canabis. Da, e legal, e sanatos, nu este un drog si se pare ca are capacitate de a regla chiar si secretia de sebum, sa reduca inflamatiile, asa ca sa nu va surprinda ca exista deja studii si teorii care introduc acest ingredient in tratarea acneei.
  7. Make-up pentru barbati. Acum 11 ani am vazut intr-o parfumerie din New York stand separat numai cu produse de makeup pentru barbati si am zis ca acolo se recunostea deja diversitatea sexuala si evident asta se rasfrangea si in cosmetice. Totusi nu e musai sa fii homosexual ca sa folosesti un anticearcan sau un creion de sprancene, acum si pe rafturile DM in Romania au aparut produse pentru uzul barbatilor. Pe de alta parte, nu vad ce e asa grav sa foloseasca si ei un anticearcan sau un creion sa isi corecteze o spranceana mai ciudata.

Asa cum am zis, pe scurt si foarte scurt. Daca vi se pare interesant acest concept de articol, va astept in comentarii cu pareri si voi mai relua tematica.

 

Sursa poza: dermstore.com