Cum sa te coafezi singura

Sansele ca parul sa ne stea asa cum dorim sunt extrem de scazute. Cine are parul cret il vrea lins si matasos, cine are parul drept, il vrea cret, cine are parul scurt il vrea lung si tot asa. Cred ca acest paradox al femeii nu va putea fi elucidat si nici eradicat vreodata. Am un par des, cam tepos uneori, lung de cativa ani, care se increteste aiurea si de cand ma stiu trebuie sa il lucrez putin ca sa arate intr-un fel acceptabil. Marele meu noroc este ca parul meu are volum de la sine si asta e un lucru important. Il coafez uneori mai ondulat, am momente cand l-as vrea drept si momente cand el nu vrea sa stea in nici un fel.

De pe la vreo 10 ani, cand am invatat sa imi impletesc niste codite demne de cravata de pionier, si pana astazi la 38, cand trebuie sa am capacitatea de a-mi aranja parul si in 5 minute, m-am lamurit ca eu singura imi pot aranja parul singura mult mai bine decat la coafor. Nu e infatuare, insa la coafor dureaza intotdeauna prea mult, parul este mult prea agresat si foarte rar mi s-a intamplat sa imi placa cu adevarat coafura dupa ce am iesit dintr-un salon. In plus, la coafor parul este coafat standard, personalitatea parului este un pic anulata,. Nimic de zis, la salon se lucreaza profesionist, buclele sunt uniforme, parul arata foarte ingrijit si coafura este ca si scoasa din cutie, insa mie nu prea imi place sa am acel stil rigid. Imi place ca parul sa isi arate de fiecare data un pic din personalitatea lui.

Si pentru ca m-am obisnuit sa ma coafez singura, recordul personal fiind spalat, uscat si coafat in 20 de minute, va spun care sunt “armele” din dotare.

Un uscator de par performant. Asta va recomand sa aveti acasa daca va doriti sa va puteti coafa singure, un uscator de par de calitate, cu mai multe viteze, cu posibilitatea de a regla temperatura. Este piesa de baza, nici o coafura nu rezista daca ramane o tenta de umiditate in par. Iar parul trebuie uscat in asa fel incat focusul sa fie initial pe radacini si apoi pe restul parului. Eu incep intotdeauna uscarea parului de la ceafa spre fata, cu capul in jos uneori, si ridic pe rand suvitele ca sa ma asigur ca jetul de aer cald ajunge la radacina. Un uscator par te si incurajeaza sa iti speli des parul, ceea ce nu face deloc rau parului, asa cum se spune. Am perioade cand il spal la distanta de 48 de ore si asta nu mi-a deteriorat deloc parul. Am avut perioade cand il spalam si zilnic. Practic pot spune ca aranjatul parului asa ar trebui sa si inceapa, cu spalarea si hidratarea lui. Niciodata fara un produs de hidratare, fie ca este balsam sau masca.

Un ondulator de par usor de manuit. As vrea sa va exersati intai cu un ondulator super simplu si usor, sa aiba acel led, acel beculet, care sa va arate daca se incarca si din cand in cand sa il opriti din buton, nu din priza, ca sa nu pierdeti vremea si sa nu lasati nici temperatura sa fie mereu cea maxima. Incercati ondulatorul in magazin, inainte de a-l cumpara, ca sa vedeti daca il simtiti usor. Cu cat e mai usor, cu atat mai bine, va veti misca mult cu el si nimic nu e mai descurajant decat un ondulator greoi si de la care va doare mana.

O placa de par cu functii de protejare a firului de par, ideal ar fi cu placi ceramice.Cu placa puteti indrepta parul, dar de asemenea puteti efectua si bucle lejere sau mai stranse. Diferenta fata de ondulator este ca placa va ajuta sa finisati o coafura ceva mai usor. Cu placa, poti face anumite zone mai intinse, anumite zone le poti ondula. Daca ai o placa buna, practic poti renunta la ondulator.

Bigudiuri usoare, din burete. Ar fi bine sa aveti un saculet in care sa tineti bigudiuri de dimensiuni diferite. Cele foarte mari sunt pentru volum, cele mai mici va asigura si o ondulare. Gradul lor de eficienta depinde de felul cum sunt aplicate si de cat timp stati cu ele in par. Exista bigudiuri usoare cu care puteti si dormi. In oice caz, uscati intai parul bine cu foehnul, imediat dupa uscare rulati bigudiuri intr-o forma si ordine in acord cu parul vostru si apoi mai porniti putin uscatorul, in felul acesta veti modela putin si termic parul direct pe bigudiuri. Eu montez bigudiurile incepand de la suvitele din fata si treptat pana la ceafa, ruland parul spre spate.

Perie rotativa sau nu. Am o perie care ma ajuta sa si usuc parul si sa il si coafez in acelasi timp, imi ia cam mult timp, dar da un aspect ingrijit unei coafuri simple. Nu prea ma descurc cu periile rotative, am una, insa apelez rar la ea. Am o perie de la Philips cu un buton care ma ajuta sa pot scoate dintii periei si sa ii ascund, astfel incat imi usureaza enorm treaba, rulez parul pe perie, las aerul cald sa modeleze bucla si apoi retrag dintii periei, iar bucla aluneca usor de pe perie.

Pentru ca am parul lung, vara nu prea il suport desfacut, ca atare am invatat sa imi fac rapid acea coafura care inseamna rularea parului in jurul unei bentite, coafura care se poarta destul de mult, imi fac cozi impletite, mi-am luat diverse accesorii care sa il prind in coc, doar ca sa evit clasica coada de cal. Saptamanal caut tutoriale de aranjat parul, gasiti foarte multe surse pe internet.

Nu am curaj sa ma tund singura, adica sa imi indrept firele de par sau sa tai varfurile, la acest capitol as recomanda sa mergi totusi la salon.

As mai adauga ca si daca consideri ca ai doua maini stangi, sa incepi sa exersezi cu coafuri simple, sa vezi cum reusesi sa iti stapanesti parul, sa eviti supraincarcarea cu spuma sau cu fixativ si sa iti faci un plan de a te coafa diferit in fiecare saptamana.

Tie cum iti place sa te coafezi?

Clubul BeautyBarometer

A fi frumoasă nu ține doar de cosmetice, intră în Clubul BeautyBarometer ca să afli mai mult decât simple știri de beauty.

*Prin abonare confirmi că ai peste 16 ani și ai citit termenii și condițiile