Despre nutritie, Nutrilite si despre dieta echilibrata

Depre nutritie v-am mai scris din cand in cand, insa de curand am fost la un eveniment sub umbrela Amway si am aflat niste lucruri interesante. Amway detine si marca Nutrilite, unul dintre leaderii mondiali la capitolul suplimente alimentare. Nu prea sunt eu un mare fan al vitaminelor si al suplimentelor alimentare. Sunt ani de zile in care le-am evitat la maxim, iar atunci cand am luat am fost mereu curioasa sa aflu tot despre cine este producator, de unde isi ia ingredientele, cum se proceseaza, macar atat cat gaseam pe net.

La evenimentul Amway, am aflat despre noutatile Amway in ce priveste seria de suplimente alimentare de la Nutrilite. Insa cel mai interesant lucru despre care ne-a vorbit Raluca Felea, Trainer Amway si om cu o mare competenta pe ce inseamna alimentatie si welness, a fost discutia despre un coleg de al ei de munca, foarte interesant, cam tacut si care sta mai mult prin aer. Nu, nu este vorba de vreun analist financiar care este tot timpul in avion in business trip-uri intre marile capitale ale lumii unde isi au sediile corporate cei din compania Amway, ci de un soim. Da, ati citit bine, este un soim care pazeste culturile ecologice unde cresc plantele din care se fabrica produsele Nutrilite in US. Vorbim de culturi protejate, unde natura este lasata sa isi urmeze cursul firesc, unde nu se folosesc pesticide si alte lucruri, ci pasari si alte insecte care sa fereasca cultura de daunatori printr-un lant trofic normal. Soimul antrenat special de catre Amway fugareste pasarile care ar veni sa strice culturile, ce paznic mai sanatos si mai bun ar putea fi?

Ce mai poti spune dupa ce vezi asta? V-am mai spus si cu alte ocazii ca sunt convinsa ca animalele si pasarile ne sunt superioare la capitolul respect fata de natura si ca de la ele avem ce invata. Amway are prin acest soim simpatic cel mai bun brand ambassador, cel mai credibil, pentru ca este singurul caruia nu ii pasa nici de contract, nici de brand mission & value, ci ii pasa doar de sine, de natura si asta e suficient. E suficient pentru ca pe baza asta poti construi.

Am inceput sa iau din suplimentele alimentare de la Nutrilite, am inceput cu vitamina C si cu Omega, de cateva zile iau si Vitamina B plus. Nu am cum sa va povestesc despre efecte, e timpul mult prea scurt, dar e mare lucru ca am fost convinsa sa le iau.

Ce mi-a placut din ce ne-a mai spus Raluca a fost felul in care trebuie sa ne pregatim masa, cum sa fie proportia din farfuria noastra. Trebuie sa ne imaginam ca intr-o zi toata mancarea se aduna doar intr-o farfurie si sa ne imaginam acolo imparteala in asa fel incat sa ne luam tot ce avem nevoie. Raluca ne-a dat exemplul corect de farfurie ideala, o jumatate din ea erau legumele si mi se pare corect. Asa stiam si din ce informatie am adunat de-a lungul timpului ca legumele crude, neprocesate, au o mare importanta in alimentatia noastra.  Nu putem sa mancam tot timpul legume proaspete, insa sa tindem ca mereu sa crestem cantitatea de legume neprocesate pe care le mancam de-a lungul unei zile. Tot Raluca ne spunea despre curcubeul din farfurie care poate fi format din legume si fructe de diverse culori. Asta ne va si amuza, dar ne va si mobiliza sa avem mereu o alimentatie echilibrata.

Cam atat, daca aveti si voi idei despre zona aceasta de nutritie si suplimente alimentare sanatoase, le astept cu drag in comentarii.

#myplate #nutrilite #amwayromania

A post shared by Ana-Maria Tatucu (@beautybarometer) on