Indesit face o minune: va trimite la Milano, pe el la football si pe tine la shopping

Zilele acestea am primit o invitatie la un concurs care m-a facut sa zic “wow” si apoi sa zic “of, eu nu pot participa inca”.

Pe scurt eu va pot rezuma concursul in felul urmator: Indesit face un concurs simpatic pe Facebook si te invita pe tine, draga doamna, sa iti inscrii sotul/iubitul ca si your “Football Hero”, sa ii faci galerie si sa inviti si alte cupluri sa faca acelasi lucru. Toate astea pana pe 15 aprilie, cand se face un fel de top din care se vor selecta apoi 33 de castigatori, adica dintre domnii vostri. Castigatorii  vor merge frumos sa se joace football pe stadionul San Siro cu fotbalisti celebri de la AC Milan si F.C. Arsenal și Paris Saint-Germain si isi vor lua cu ei si partenerele care in acest timp se vor plimba prin toate magazinele din Milano.  Yesss!!
In plus, ca efectul de wow sa fie pana la capat, Indesit a zis hai sa trimit si o pereche de bloggeri impreuna cu ceata de norocosi ca sa fie cineva acolo sa ne relateze zi de zi ce se intampla…..da, e pe bune.

Va copiez aici frumos din comunicatul lor , cititi toti si inscrieti-va , chiar nu e posibil sa ratati asa ceva…decat daca sunteti tineri parinti ca si noi si nu va indurati sa plecati la Milano si sa lasati juniorul acasa.

București: Indesit, liderul producătorilor europeni de electrocasnice și sponsor al echipelor de fotbal F.C. Arsenal, A.C. Milan și Paris Saint Germain, anunţă rezultatele sondajului efectuat în parteneriat cu GFK Eurisko. Cercetarea a determinat modul în care femeile percep fotbalul și care sunt valorile și stilul de viață al acelora dintre ele pasionate de fotbal.
Apropierea de partener şi prieteni, motivul pentru care femeile iubesc fotbalul
Femeile care sunt fani adevăraţi ai fotbalului fac parte dintr-un public mai larg de sex feminin, care are o relație mai puțin activă cu acest sport, dar care vede fotbalul în primul rând ca pe o activitate pe care o  face în comun cu partenerul sau cu grupul de prieteni. În fotbal există un interes provenit dintr-o dorință de solidaritate cu pasiunile familiei și a cercului de prieteni. Aceste femei nu reprezintă deloc o comunitate mică, ca de exemplu în Italia, acestea însumează 47% din totalul populației feminine, adică 12 milioane de femei (un sfert din populația totală).

 

„Support Your Hero”, competiţia iubitoarelor de fotbal
În contextul rezultatelor studiului, a misiunii brandului de susţinător al fotbalului şi al faptului că în spatele oricărui iubitor de fotbal stă o femeie puternică, Indesit lansează campania „Support your hero”, o competiție specială pentru fanii masculini ai fotbalului. Cu toate acestea, femeile vor fi cu adevărat protagonistele, ele având rolul de suporteri principali ai partenerilor și prietenilor lor care visează să devină fotbalișți faimoși.
Bărbații au șansa să-și îndeplinească visul și să joace într-unul dintre cele mai mari temple ale fotbalului internațional, stadionul San Siro, alături de fotbaliști renumiți ai echipelor europene de top A.C. Milan, F.C. Arsenal și Paris Saint-Germain, în timp ce partenerele acestora nu vor avea doar ocazia să își susțină eroii, dar se vor bucura și de o experiență exclusivă în capitala internațională a modei și frumuseții, Milano.
Româncele se vor putea înscrie în competiție pe Football.indesit.com sau pe pagina de Facebook, www.facebook.com/indesit , între 14 februarie și 15 aprilie 2013. Acesta ar putea fi cel mai frumos cadou pe care îl oferă femeile în luna dragostei partenerilor: șansa de a deveni, fie chiar și pentru o zi, la fel ca fotbaliștii pe care aceștia i-au admirat dintodeauna. Mecanism:
·         Femeile îl vor înscrie pe “Football Hero”-ul lor în concurs și vor construi un grup al fanilor împătimiți al acestuia. Fiecare erou va fi înregistrat alături de o fotografie, o descriere și un mesaj puternic de încurajare. După formarea și confirmarea grupurilor (numite Hero Spaces), “cuplurile” înscrise vor invita alți pasionați ai sportului să le devină fani și să îi susțină pe perioada competiției.
·         În prima fază, utilizatorii pot deveni suporteri ai unui anumit grup prin votarea preferatului lor. Un grup inițial de potențiali câștigători va fi selectat pe baza numărului de “like-uri” de pe site și de pe pagina de Facebook.
·         În a doua fază, fotbaliști de elită ai celor trei echipe de top din Europa, A.C. Milan, F.C. Arsenal și Paris Saint-Germain, vor evalua Grupurile Eroilor în termeni de originalitate, pasiune și eficacitate și îi vor selecta pe cei 33 de câștigatori ai concursului care vor zbura la Milano împreună cu partenerele lor.

Ce mai vreau sa spun este ca m-a impresionat partea de studiu de la baza acestei actiuni si felul in care a fost comunicata. Sunt om cu 13 ani de marketing in spate si nu am cum sa nu fiu “sensibila” la asa ceva.

Europencele pasionate de fotbal: moderne, interesate de carieră, tehnologie şi viitor
Tot în cadrul cercetării efectuate, Camillo Regalia, profesor titular de psihologie socială la Facultatea de Științe ale Educației din cadrul Universității Catolice din Milano a concluzionat că ”femeile pasionate de fotbal, indiferent de țara de proveniență, s-au dovedit a fi mult mai concentrate asupra carierei lor, acordând totodată importanță distracției și familiei. Acestea sunt în principal femei tinere, moderne, interesate de tehnologie și viitor.”
Acest proiect este o nouă provocare ce arată că sponsorizările reprezintă pentru Indesit un teritoriu de implicare, nu numai o modalidate de a crește vizibilitatea mărcii”, spune reprezentantul Indesit Company, Marco Rotta, Corporate Brand & Consumer Marketing Director. El  declară că “targetul feminin Indesit este format în principal din femei tinere și deschise către noutăți, interesate de tehnologie și, de asemenea, pasionate de fotbal este foarte important . Pe baza acestei analize a targetului (interese, obiceiuri și comportament în raport cu mass-media), am ales o platformă digitală integrată (internet și social media) ca instrument de a intra în legătură și a comunica cu ele.”
Pe stadion merg de 4 ori mai multe franţuzoaice decât italience
Studiul efectuat împreună cu GFK Eurisko a arătat şi că Franța, unde peste 40% dintre femei (aprox. 14 mil.) urmăresc regulat meciurile de fotbal la TV și 12% (aprox. 4 mil.) merg să urmărească meciul pe stadion, este una din țările în care femeile sunt puternic motivate de acest sport. În Italia, doar 1 milion de femei merg să urmărească meciul la stadion, în principal din dorința de a împărtăși aceași pasiune cu  partenerul lor. În Rusia, unde doar 4% dintre femei (aprox. 3 mil.)  sunt interesate de fotbal, a merge la stadion reprezintă un obicei doar al unei restrânse elite culturale, sociale şi economice, şi nu face parte din tradiţiile de masă.
Turcoaicele asociează fotbalul cu femeia modernă
Pentru femeile din Turcia, interesul pentru fotbal este asociat cu viziunile unei femei moderne, în timp ce pentru italiencele microbiste acest lucru denotă un stil de viață foarte dinamic, care stârnește curiozitatea pentru nou și o concetrare pe agregarea și identificarea socială, în special în timpul competițiilor internaționale mari (Cupa Mondială și Europeană), acestea atrăgând 35% dintre femei în comparație cu 20% dintre femeile care urmăresc fotbalul în mod regulat.
”În mod clar, fotbalul este ceva cu adevărat profund,” concluzionează Camillo Regalia,”un lucru pe care femeile din cele 5 eșantioane analizate îl împărtășesc în ciuda diferențelor naționale. În fiecare țară, femeile pasionate de fotbal sunt femei care nu sunt ușor de mulțumit, care adoră provocările și muncesc pentru a-și atinge obiectivele. Acestea sunt femeile din prezent, îndreptate către viitor, dar ferm ancorate într-un context cultural și social bine structurat. Într-adevăr, aceste femei sunt o populație extrem de interesantă”, mărturisește Camillo Regalia.
Femeile din Turcia s-au dovedit a fi cele mai pasionate suportere. 62% dintre acestea au afirmat că susțin o echipă de fotbal, în contrast cu doar 30% din englezoaice și 25% din italience.
Sondajul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ de aproximativ 20 000 de femei din 5 țări europene: Italia, Franța, Anglia, Rusia și Turcia.
Chiar va rog sa va implicati in actiunea aceasta, sa participati si daca dintre fanii mei veti ajunge la Milano, o sa va dau o lista mica de cumparaturi :D.

BAFTA!!

Daca esti blogger si vrei sa te implici , iata aici datele de contact unde ar fi bine sa trimiti un email si sa afli ce ai de facut:

Pentru informaţii suplimentare:
Sorana Ioniţă, Public Advisor,
E-mail: sorana.ionita@publicadvisors.ro, Tel: 0753.047.591