Dior Escale a Portofino, review

Dior Escale a Portofino a fost un parfum pe care mi-l doream de enorm de multa vreme. L-am mirosit prima data intr-o vacanta, in afara tarii, si am ramas cu mirosul impregnat intr-o esarfa. Mi-a placut atat de mult incat am spus ca neaparat vreau sa il am. Bineinteles ca anii au trecut si am tot avut alte achizitii, la noi a a aparut si mai greu. Cand au fost lichidarile de stoc de la Canar, nu am mai stat sa ma gandesc de doua ori, la acel pret nu mai aveam unde sa il gasesc.

Escale a Portofino, concept si arome

Christian Dior, creatorul de moda, era fascinat de croaziere, ii placeau plimbarile cu yachtul. In colectiile de moda deja se simtea aceasta influenta. Ca atare, Francois Demachy, le nez Dior, a conceput o colectie de parfumuri care sa aduca in prim plan pasiunea pentru croaziere a maestrului Dior. Les Escales de Dior inseamna deja 4 parfumuri distincte. Ingredientele de la baza acestor parfumuri sunt materii prime selectate si pastrate de Dior, de o calitate foarte buna si care redau spiritul elegant Dior. Se pleaca de la ideea apelor de colonie, insa se adauga rafinamentul Dior.

Escale a Portofino a fost lansat in 2008. Aromele amintesc de frumoasa Italie, de aromele mediteraneene si de portul mic si cochet de la Portofino. Portofino este o localitate placuta inca din secolul XIX de mediul intelectual si nobil. Locul are cea mai romantica gradina din Europa langa o manastire medievala.

Parfumul reda cu succes romantism, prospetime si eleganta. Esenta de Bergamota de Calabria, cedrat italienesc, Petit Grain din Sicilia, migdala amara, floare de portocal si cipru din zona mediteraneeana. Un parfum ce se incadreaza in zona Citrus Aromatic. As spune excelent pentru verile toride.

Cum purtam Escale a Portofino

Un parfum de vara nu inseamna neaparat o prospetime si o aroma de sapun. Escale a Portofino intra in zona parfumurilor proaspete si totusi feminine. Purtati-l cu incredere in calatorii, in evaziuni in natura si la plimbari pe malul marii, dupa o zi de plaja. Purtati-l cu o atitudine degajata si fiti sigure ca cineva se va intreba de unde aduceti atata prospetime si oare ce miroase asa bine.

Sticla este generoasa, pornind de la 75 de ml. Urmatoarele formate sunt de 125ml si apoi de 200ml, formula este eau de toilette EDT.

In parfumeriile noastre il veti gasi la 75 de ml la un pret aproximativ de 400 de lei. La Sephora il gasiti aici.

Daca vreti sa vedeti colectia mea de parfumuri Dior, va astept si pe Youtube.

 

Alte surse pentru a cumpara Escale a Portofino: