Elizabeth Arden, 8 Hours, Balsam de buze, review

Elizabeth Arden, 8 Hours, este cea mai cunoscuta gama de skincare a brandului, iar astazi va povestesc putin despre un produs ce ar parea un mic moft la prima vedere: balsamul de buze.  Toata denumirea lui este Eight Hour® Cream Lip Protectant Stick Sunscreen SPF 15, este un produs basic din gama 8 Hours si pe care il vad necesar in rutina de ingrijire a tenului de zi cu zi.

Cred ca este evident ca semnele imbatranirii tenului apar in jurul ochilor si apoi in zona buzelor, zonele si unde pielea este mai subtire si mai sensibila. In plus, pielea buzelor este si foarte expusa si este si cea mai stresata, ca sa zic asa. Ganditi-va doar cat vorbiti, cate cafele sau ceaiuri fierbinti sorbiti, de cate ori bagati involuntar mana in gura cand va rupeti o unghie sau de cate ori aplicati si reaplicati un ruj.

Balsamul de buze 8 Hours de la Elizabeth Arden mi-a placut ca desi este foarte gras, se aseaza foarte bine pe buze, pot sa il combin doar cu creion de buze si am automat si culoare pe buze. Ce mai imi place este consistenta si cum se mentine batonul in sine.

elizabeth-arden-8hours0lipsbalm-review-beautybarometer-january2016 (6)

De remarcat este si ambalajul elegant, iar asta pentru mine conteaza.

Unul din ingredientele cheie este Vitamina E sau Tocopheryl Acetate. Celelalte ingrediente vi le las mai jos si apreciez ca Elizabeth Arden ca si brand este transparent si cu impartirea ingredientelor in active si inactive. De asemena la ingredientele active exista si procentul de substanta folosita.

Ingrediente active: Padimate (0.8% W/W), Oxybenzone (2.4% w/w), Petrolatum (30.2% W/W)
Ingrediente inactive: Castor (Ricinus Communis) Seed Oil (Ricinus Communis), Ozokerite, Glyceryl Rosinate, Cetyl Lactate, Lanolin Oil, Myristyl Lactate, Cetyl Acetate, Candelilla Cera (Euphorbia Cerifolia Wax) (Euphorbia Cerifera), Carnauba (Copernicia Cerifera) Wax (Copernicia Cerifera), Beeswax (Apis Mellifera), Tocopherol (Natural Vitamin E), Acetylated Lanolin Alcohol, Microcrystalline Wax, Corn Oil (Zea Mays), BHT, Methylstyrene/Vinyltoluene Copolymer, Fragrance, Butylparaben, Propylparaben, Iron Oxides.

elizabeth-arden-8hours-lipbalm-review-beautybarometer-january2016 (12)

Acest balsam de buze se poate folosi timp de 36 de luni de la folosire, cu conditia sa il inchideti bine si sa nu il expuneti la caldura.

Produsul se gaseste in parfumerii, la standurile de skincare alaturi de celelalte produse de ingrijire a tenului Elizabeth Arden, costa sub 100 de lei, depinde de locul de unde este cumparat. Eu l-am gasit candva la o promotie in jur de 60 de lei.