Daca pandemia ne-a ridicat la fileu tema igienei, cred ca sunt niste produsele esentiale in casa pentru igiena si curatenie oricand. Mai exact nu avem nevoie de pandemie ca sa stim ca si clantele usilor trebuie sa fie curatate periodic. De asemenea, purtarea unui gel dezinfectant in poseta sau in ghiozdan, la scoala, sunt lucruri elementare. Da, poate noua situatie ne-a facut sa fim mai constienti, insa daca printre voi sunt si parinti, cred ca stim cat de crizati eram la primul mers de-a busilea al celor mici prin casa sa fie peste tot curat impecabil. Si nu doar curat, ci si netoxic. Cat de atent alegem detergentii? Sau orice produs de igiena?
Cred ca in pandemie suntem si mai constienti si mai selectivi. Uneori poate exagerati in igienizare, insa daca respectam regulile transmise de forurile competente, putem sa ne relaxam putin.
Si pentru ca tot ne dotam mereu cu geluri igienizante pentru maini, va recomand si produsele Farmec, sunt doua produse. Unul este sub forma de gel si unul sub forma mai lichida.
Ce consider eu produse esentiale pentru curatenie si igiena
Pe langa clasicul sapun, fie lichid, fie solid, care trebuie sa se regaseasca in orice baie, oricat de modesta este ea, purtam la noi mereu igienizant pentru maini. Ati fi socati ce carnaval de microbi se afla pe clantele usilor magazinelor sau ale propriilor locuinte. Nu mai spun de mijloacele de transport in comun. Asa ca atunci cand ne plimbam prin oras la cumparaturi sau cu orice alt scop, folosirea unui gel igienizant pentru maini din cand in cand este necesara.
In casa, cand eram mici, obisnuiam ca dupa ce stergeam praful, sa mai dam cu un servetel cu spirt. Ca sa nu mai zic de prosoapele ce erau fierte, cred ca va aduceti aminte de aceste momente din copilarie. Astazi avem la indemana solutii mult mai simple de folosit. Pentru suprafete, imi plac acele spray-uri ce contin si putin alcool, mai ales ca se evapora, insa este un igienizant sigur, folosit de sute de ani. La Farmec exista un igienizant general pentru casa, fara clor, ce se poate folosi pe orice suprafata cu clatire ulterioara. Este o varianta mai blanda a produselor cu clor pe care le cam antipatizam din pricina mirosului indeosebi.
Dermofarm Dezinfectant pentru Suprafețe mi-a atras atentia in aceasta perioada. Este o solutie si virucida, fungicida si antibacteriana, cu spectru mai mare de protectie fara de alte produse similare. Contine alcool etilic in proportie de 80%. Daca aveti o mobila mai pretioasa, specialistii Farmec recomanda sa folositi putin pe o parte mai nevizibila ca sa vedeti cum actioneaza. Nu se foloseste pe sticla acrilica. Este un biocid avizat de Institutul Cantacuzino si pe fisa produsului de pe site puteti vedea toate detaliile. Alt aspect pe care il apreciez la cei de la Farmec, comunicarea clara
Cate geluri de dus tinem in baie
Aici cred ca intram pe o zona minata de pasiune. Credeam ca sunt singura care folosesc cate 4-5 geluri de dus deodata. Mai exact am la baie mereu 4-5 variante de gel de dus si in functie de stare folosesc pe unul sau pe altul. Insa, din pacate, am intrat si in bai unde fie nu era nici un gel de dus, da, e posibil si astazi in Romania in 2020 si sapunul solid statea martor ca este chinuit de toata familia.
Si medicii recomanda ca in casa sa existe o usoara variatie, gen cei mici sa aiba propriile produse de igiena si adultii altele. Chiar si adultii isi pot diferentia produsele. Nici 4-5 geluri de dus ca subsemnata, insa 2 geluri de dus mi se pare o cantitate rezonabila. Un gel de dus pentru adulti si unul pentru copii. Ideea ca cel mic ar pune mana pe aceleasi geluri de dus pe care le folosesc eu ca adult nu imi suna bine mai ales cand el era foarte mic. Prefer sa fiu considerata paranoia, insa eu cand fac curat in baie, spal usor si recipientele la exterior ale tuturor produselor expuse acolo. Pot folosi chiar un spray de curatare, pulverizez pe produse si apoi clatesc cu dusul gruparea parfumata de geluri de dus si sampoane.
Deodorantule, draga, fii alaturi de mine la bine si la greu
Cosmetica moderna a inventat sprayul deodorant, insa este usor amuzant sa cautam in istorie metodele folosite de doamne, in special, pentru a-si anula mirosurile de la axila in special. Pe langa solutiile cu otet sau bicarbonat, unele doamne isi aplicau parfumuri in exces sau purtau diverse plante aromatice in corset pentru a anihila mirosul de transpiratie.
Un produs destinat axilelor, zona unde glandele sudoripare sunt foarte active, trebuie sa fie bland si eficient totodata. Transpiratia in sine devine urat mirositoare la contactul cu aerul si cu celelalte bacterii prezente in mod firesc pe pielea noastra. Transpiratia este un proces natural si foarte sanatos, adica daca se intampla, asa si trebuie. Insa, cu un deodorant adaptat, putem sa ne prezentam onorabil in societate.
Produsele antiperspirante Gerovital H3 prof.dr. Ana Aslan au fost concepute într-o formulare blândă, de tip emulsie, care respectă atât pielea delicată a axilelor, oferind o protecție de lungă durată împotriva mirosurilor neplăcute ale transpirației cât și materialele hainelor pe care nu lasă urme albe sau galbene Ca atare, folosesc cu drag si succes deodorantele Gerovital de cand au aparut si recunosc ca revin des la ele, dupa diverse peripluri prin alte marci. Deodorant Antiperspirant Gerovital H3 – Sensitive este deodorantul la care revin des. Nu contine alcool, insa are vitamina E si citrofol. Citrofolul este un ingredient organic, care inhibă descompunerea enzimatică a componentelor nemirositoare ale transpirației, fără distrugerea bacteriei implicate în proces.
Cum se aplica un deodorant? Hm, initial nu as fi dorit sa scriu asta, insa am zis ca ce e scris, e scris. Intotdeauna pe o piele curata, spalata in prealabil cu apa si gel de dus sau sapun, neiritata. Nu se pulverizeaza in exces si se lasa o distanta de vreo 15-20 de cm intre pulverizator si piele. Daca tocmai v-ati epilat, as recomanda sa lasati o pauza de 24 de ore pentru ca pielea sa isi revina. In mod normal, absenta parului axilar, reduce considerabil mirosul specific al transpiratiei. Totusi, daca sunteti genul care transpirati ,,urat” si imediat dupa epilare, puteti tratat usor zona cu o crema calmanta dupa epilare, apoi sa aplicati deodorant fara alcool intr-o cantitate mai mica decat de obicei.
Niciodata nu se aplica un antiperspirant destinat axilei pe o piele deja transpirata, chiar usor transpirata. Nu doar ca nu e eficienta metoda, veti mirosi chiar mai rau, dar va si iritati. Daca ati fost la sala sau ati facut efort si simtiti nevoia de a reaplica un deodorant, spalati-va si apoi reaplicati. Eu foloseam metoda asta si la birou. Rugam o colega sa ma pazeasca 5 minute cat foloseam chiuveta de la birou sa ma spal rapid in zona axilelor, ma dadeam cu sprayul respectiv si apoi ma imbracam la loc. Mi se intampla si la birou cand lucram mult sa transpir mai mult. Cred ca pe tema aceasta voi face un articol separat pentru ca declar cu tristete ca in 2020 nu doar ca nu intelegem normele de igiena, insa pana si aplicarea deodorantului nu se face mereu corect si se acuza apoi producatorul ca nu face produse eficiente.
Farmec are un sortiment mare si variat de produse de baza pentru curatenia casei cat si pentru igiena personala. Preturile sunt mai mult decat accesibile asa ca eu una apelez in continuare la produsele lor.
Lasă un comentariu