Fa, candva frumusete interzisa, astazi accesibil oricui

Daca prin anii 1980 vedea cineva ca ai produse cosmetice Fa, te intreba fie daca ai pe cineva care iti aduce pe ascuns din afara sau daca te pregatesti sa duci o atentie la vreun doctor….sau la vreo tovarasa de la Alimentara ca sa iti asigure ca iei mai mult ulei si zahar decat aveai la cota . Aveam o colega de clasa in scoala generala care avea mama asistenta medicala si ea spunea ce sapunuri Fa are acasa si ca le tine in vitrina langa paharele de cristal. Eu le tineam in sifonier, langa haine, si le faceam inventarul zilnic. Cam din clasa a 4-a colectionam sapunuri…ca era tot ce puteai gasi mai special pe vremea aceea ca si produs cosmetic….iar sapunurile Fa erau piese rare si care aveau valoare mai mare decat culegerea de exercitii de matematica. As fi renuntat la o ciocolata, care se obtinea si mai greu, pentru ca sa am un sapun Fa nou.

Si astazi inca apreciez acest brand, cand piata este mai mult decat variata. Mereu imi iau fie un deodorant, un gel de dus sau un sapun lichid Fa, e o legatura pe care nu am cum sa o intrerup si intotdeauna sunt surprinsa placut de noutatile Fa. Acum am cumparat un sapun solid Fa pentru ca pur si simplu am vrut sa imi aduc aminte cum era senzatia aceea de a scoate sapunul din cutie si de a-l mirosi inainte de a-l folosi….cam asa faceam eu pe atunci.

Fa ca si marca de cosmetice are o istorie lunga. Primul sapun Fa a fost lansat in 1954, primul gel de dus Fa in 1975. In prezent marca Fa este prezenta in peste 120 de tari. Fa vine de la cuvantul “Fantastic” si e o prescurtare foarte inspirata.

Anii 60 au insemnat pentru aceasta marca un boom puternic, atunci au investit cei de la Henkel destul de mult in publicitate si au creat o imagine care ramane mereu atasata de Fa – o femeie frumoasa, blonda , cu parul lung pe o plaja. Pe acest concept s-a construit imaginea femeii inspirate de Fa si cam asa a ramas si astazi.

In prezent, imi place noua gama de deodorante florale :).

(poza preluata de pe pagina de Facebook Fa Romania)

Pentru voi, cele care ati prins si vremurile de dinainte de 1989, ce inseamna Fa? Va mai aduceti aminte de acele sapunuri colorate si pe care le obtineati cu greu? De unde reuseati sa faceti rost de ele?