Fetele vor diamante si micelara

Titlul fetele vor diamante si micelare mi-a fost inspirat de o scena petrecuta la iesirea dintr-o farmacie extrem de cunoscuta in Bucuresti cu un raion urias de cosmetice.

Am intrat sa iau cateva produse necesare la tratamentul meu pentru alergie si cateva nimicuri. La rafturile de cosmetice, doldora de produse, erau multe cupluri. Initial eram chiar incantata, ce frumos sa cumperi cosmetice in cuplu. Desi, recunosc ca eu una prefer sa merg sa imi cumpar cremele singura. Cel mult mai apare fiul meu in zona, pentru ca apoi mergem sa mai cercetam si magazinele de jucarii sau librariile.

Nu am stat sa dau atentie cine si ce cumpara. Am vazut cativa domni evident iritati si care cereau explicatii doamnelor ,,dar ce faci cu asta?“, iar ele bombaneau ceva si mai tranteau un ser sau o micelara in cos. Imi imaginez ca probabil si al meu sot ar avea asa niste drame de intelegere daca l-as chinui sa il duc in asemenea locuri.

Am ajuns la casa de marcat. E drept ca am cam fost singura femeie ce si-a platit singura cosul. Eu si o doamna mai in varsta, singura, care mi-a zambit complice. I-am zambit si eu. Inclusiv casiera. Eram cam singurele femei neinsotite de un domn pe o raza de 10 metri patrati.

La iesirea din magazin, mi se etala in fata un fel de scena demna de schitele si comediile lui Caragiale. Domnii priveau cu tremur in maini bonurile lungi de casa. Doamnele pufaiau, bombaneau, scoteau discusuri rapide cu ,,pai aveam nevoie“.

O domnita, inalta tare, cu un par blond lung si plin de extensii, cara cu greu un Louis Vuitton ce ii atarna de umar. De acelasi umar, ii atarna un domn in varsta, bine imbracat, care gesticula cu bonul de casa in mana, intr-o engleza sacadata: ,,..and what is that? Why you need it?’, ea ii raspundea calma in romana ,, E micelara, pai nu pot sa fac tratamentul fara“. Le-am vazut si figurile. Ea, puternic machiata, si cu modificari de natura chirurgicala extrem de vizibile, el cu semne de andropauza in proces de instalare. Amandoi imbracati cu haine ce strigau branduri grele. El, in continuare nervos ,,But, why??? Why so much?“. Ea, taraind cu greu Louis Vuitton-ul atarnator si cele doua sacose ticsite de cosmetice, mai reuseste sa murmure cu buzele pline de acid hialuronic ,, Baby, trebuie sa ma dau cu toate, asa a zis la doctor“.

El in engleza, ea in romana. Ea saraca, el bogat. El batran, ea tanara. Impreuna nu insemnau mare lucru. Era cuplu construit pe orgoliu, putin sex si bani.

Ea sigur mai voia si diamantul pe deget. Pana atunci, micelara era garantul capacitatii ei de influenta financiara. Fata asta chiar avea stofa de influencer. A bon entendeur, salut!