Happy Monday (15)

Happy Monday sau lunea fericita este modul meu de a va saluta printr-un articol la inceput de saptamana. Si de data asta ce ar putea fi? E noiembrie, e frig, cresc facturile la caldura si intretinere, suntem mai indispusi, nu ne place sa ne trezim dimineata si avem motive sa avem o stare de plictiseala. Parca si ne miscam mai greu sub tona de haine pe care o ingramadim pe noi.

Si daca ne-am bucura de toate acestea? Pana la urma si zona asta gri e parte din ce avem ca si experienta si din experientele gri putem intelege zonele roz, ca sa spun asa. Suntem niste fiinte care gandim totul mult in contrast si nu stiu cum am putea aprecia o zi senina, daca nu am trece prin furtuni.

Citesc in perioada asta ceva mai multe lucruri despre piele. Fac asta pentru ca pe final de an vreau sa filmez un clip in care sa povestesc tot ce am invatat eu despre piele si ten in decurs de aproape 7 ani de cand am blog. Ce am constientizat foarte clar este ca pielea, ca si cel mai mare organ al corpului uman, este un organ foarte sensibil, mai exact SIMTE foarte multe. Este ca o patura incarcata de senzori in care corpul este invelit. De asta noi apreciem lucrurile moi, pufoase, caldute, mangaierile si atingerile delicate, pentru ca pielea umana asa este si ea, fina si foarte reactiva. Cum nu mai avem prea multe chestii fine si delicate in jur, cum suntem si noi mai mohorati si mai gri.

Poate de asta si cu vremea asta redescoperim cremele de corp, ne aducem aminte de produsele alea uitate pe etajera la baie sau ne gandim sa mergem totusi si la un masaj. Poate de asta simtim acum nevoia sa strangem in brate un motanel sau un catelus, e si perioada cand se adopta cele mai multe animale sau ne hotaram sa ne luam o pisica in casa. Pielea trimite mesaje frumoase catre creier, din atingerile moi si placute, iar asta nu poate sa ne aduca decat un plus de bine. Pielea, mai tanara sau mai imbatranita, ne arata pe noi si spune multe despre noi.

Gandul de astazi: gaseste-ti mangaierea ta. Ofera mangaiere si primeste.