Happy Monday (52)

Vine lunea fericita, happy monday, cu o toamna incalzita. Momentan nu e deloc toamna, desi cred ca multi o asteptam.  Am intampinat un pic de peisaj de toamna si in Grecia, dar undeva si pe dealurile de prin zona Caras-Severin, unde au inceput sa se ingalbeneasca niste frunze. In Grecia chiar nu era evident deloc ca vine toamna, dar macar asa un mic feeling de final de sezon de concedii.

Lunea fericita de astazi vine cu niste ganduri simple. Ma bucur ca pot merge, ca pot explora, ca pot vedea, simti, mirosi. Toamna vine cu o explozie de culori si mai ales arome, iar toate simturile sunt trezite din ameteala de vara. Vara sunt mirosurile amestecate ca intr-un bol de inghetata unde se amesteca aromele, unele deja se topesc, altele inca stau in crema inghetata.

Vara asta am avut dovada clara a efectului razelor solare de tip UVA/UVB. Nimic de zis, soarele e cea mai mare minune din viata noastra, insa trebuie dozat. Am stat doar cu SPF 50, uneori seara cu SPF 30, insa in mod evident sezonul de vacanta isi lasa niste amprente pe piele. Vreo 10 zile cat am fost hai-hui si cat rutina mea a fost mai simpla, am resimtit clar si vizibil ca nu e tocmai ok. Acum am realizat ce inseamna mastile, care uneori mi se pareau moft, exfolierea de tip gomaj, demachierea in 3 pasi, masajul cu ulei facial si tot asa. Cand le fac zilnic nu remarc decat ca pielea e ok si mi se pare ca asa ar fi oricum. De indata ce am stopat o parte din ritual, s-a si vazut. Si anul acesta am stat cat mai putin la soare, mereu cu un pareo pe mine,ba pe sub o umbrela cu filtru UVA/UVB cumparata tocmai din US cu nu stiu cate certificari. Dar la anul evident voi sta si mai putin. Si daca anul acesta am ales din ce in ce mai mult sa port costume de baie intregi, tot asa voi face si la anul. Si in poza port costum de baie intreg Marko Gabrielle Popstar de pe Sevensins.ro., a fost preferatul meu din acest sezon de plaja.

Gandul de azi: exagereaza cu grija fata de tine. Uneori pare firesc ca iti este bine de parca nu ai face nimic special. Alinta-te pe tine, mai ales dupa o anumita varsta cand cutuma spune ca trebuie sa iti alinti doar copiii sau nepotii.