Happy Monday (53)

Ma simt ca un copil care se chinuie de 10 ore sa isi faca temele si tot se mai joaca cu ceva. Tot este astazi prima zi de scoala. Ca atare ma straduiesc de dimineata sa imi gasesc zece minute sa scriu dintr-o rasuflare ce am de scris pe tema happy monday sau a zilei de luni cu fericire.

Astazi, fireste, ca orice parinte, m-am prezentat regulamentar in curtea scolii si am asteptat ca juniorul sa se reintalneasca cu doamna invatatoare, cu colegii si sa intre in clasa. Si in tot timpul acesta ma gandeam ce ar mai fi mers o ora de somn. Dar asta, vacanta lui s-a dus, a noastra, a adultilor era oricum dizolvata.

Ma tin de tema mea. anume sa gasesc in fiecare zi 3 lucruri de care sa fiu multumita si pentru care sa multumesc Universului ca le am. Vorbim de nimicuri care ne aduc putin zambet, nu sa gasim acum teorii si filozofii anume.

Ma bucur mult ca mi-am gasit hairstylist, dupa ani de cautare, dupa incercari de una singura, dupa atatea experiente triste in saloane. Stiu ca e o banalitate. Imi aduc aminte si cat de bucuroasa am fost cand mi-am gasit cosmeticiana sa ma epileze acasa cu pasta de zahar si care sa se adapteze la mofturile mele. Asa ca Coco si Adriana sunt acum oamenii carora le raman fidela pe partea de servicii foarte necesare pentru a arata decent. Cu ocazia asta, nu am putut sa nu ma amuz cat de mult se chinuie o femeie cu parul ei: cel din cap sa il aranjeze, cel de pe corp sa il smulga.

Ma bucur ca ma pot mobiliza zilnic macar 10 minte sa fac miscare. Cum zicea si Jane Fonda si multe alte femei din zona publica, dar femei cu baza pe ceea ce fac, ca un minut este deja mai mult decat nimic, iar 10 minute pot crea ceva.

Ma bucur ca mi-am refacut aspectul tenului, dupa vacanta nu am fost foarte incantata. Am ajuns la concluzia ca fara o rutina complexa de ingrijire chiar lucrurile se duc in jos, Oricum nu am vreo indoiala ca fac ceva prea mult, dar acum sunt si mai solida pe pozitii.

Gandul de azi: alinta-te tu cu tine si tu pe tine, nu te mai crampona in prejudecati idioate. O femeie care se iubeste pe sine chiar are grija de ea si poate apoi sa aiba grija si de copiii, familie etc.