Happy Monday (6)

Happy Monday sau lunea fericita este modul meu de a va saluta printr-un articol la inceput de saptamana. Lunea de astazi este mai aparte pentru ca incepe scoala. Cred ca regret mai mult decat fiul meu incheierea vacantei. Chiar daca vacanta asta pentru mine a insemnat si multa munca, au fost atatea zile misto in care am avut chiar vacanta cu adevarat.

Saptamana asta stiu un pic cum va fi. Daca aveti copii la scoala, evident este o saptamana cu emotii, cu diverse lucruri administrative de facut, cu momente cand apelam la planul B sau C. Si as mai zice eu ca e perioada cand trebuie sa ne invatam ca intotdeauna exista pauza mare. Si ca pauzele isi au un rost foarte bun. Cred ca in ultima vreme am vazut foarte clar ce inseamna o pauza bine luata si consumata fata de cateva ore in plus chinuite in fata calculatorului incercand sa gasesc idei sau solutii la diverse chestii legate de job. Cred ca am mai spus asta, dar daca ai mintea odihnita la propriu poti rezolva mult mai usor lucruri. Sunt trecuta prin multe crize de burnout si cred ca am invatat prea bine ca epuizarea nu duce la nimic bun. Chiar daca aparent ti se falfaie niste laude goale de sens ca ,,vai, ce muncitoare esti”.

Si totusi, ce e mai misto decat prima zi de scoala? De obicei in ziua asta doar vedem clasa, copiii isi revad colegii, invatatoarele si profesorii se bucura de mult entuziasm si multe buchete de flori, este evident ca nu avem teme si caietele sunt inca impecabile.

Gandul de astazi este: Ia o pauza! Fie ca esti parinte care iti duce copilul la scoala sau nu, fie ca nu ai copii, fie ca esti chiar tu inca copil. Pregateste-ti pauzele cu placere si fa-le sa te umple de ceea ce esti tu. Pauza de tigara poate fi pauza de parfumat, pauza de privit cerul, pauza in care vei bea apa intr-un pahar de sampanie, pauza in care vei dansa singur in birou sau in oriunde esti, pauza de mancat o ciocolata sau pauza in care vorbesti cu un om drag tie… sau chiar poti vorbi singur, daca asta iti face bine. Dar invata sa iti pregatesti pauzele. Atat de mult ne pregatim ce avem de lucru, ce trebuie sa facem pentru viata de zi cu zi, dar cred ca neglijam pauzele. Si ma uitam zilele trecute pe ceva ce arata la ce duce stresul in viata unui copil si am fost pur si simplu trezita inca o data.

Poza asta exprima bine o pauza luata acum cateva zile si in care am avut bafta sa fiu fotografiata de Alex Damian. Ca idee, sedintele foto nu-mi sunt deloc familiare si nu prea sunt genul meu de pauza, dar pot fi uneori. Cel putin eu asa am privit aceasta sesiune foto. Iar mai jos, Alex m-a surprins dand iama prin chestiile colorate din Melkior.