Happy Monday (95)

Happy Monday sau lunea fericita este modul meu de a-ti spune ca e si maine o zi, dar de ce sa nu te bucuri chiar de luni?

Azi chipurile este Blue Monday. Cercetatorii britanici au prea mult timp si au gasit un algoritm dupa care se pare ca aceasta zi de luni e cea mai trista zi din an. Teoria despre „Blue Monday” a apărut în 2005 și îi aparține psihologului britanic Cliff Arnall. Acesta a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula care este ziua cea mai deprimantă din an. A luat în considerare mai mulți factori: condiţiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, câte zile au trecut de la sărbătorile de iarnă, stare de demotivare.

Eu cred ca mi-as fi folosit inteligenta de psiholog sa fac alte calcule si sa inventez alte lucruri, insa fiecare cu piticii lui pe creier. Sunt curioasa daca domnul Arnall a gasit si un algoritm de a afla daca exista un Happy Monday universal. Sau oare dumnealui doar a servit un brief din partea unor companii ce au nevoie sa ne vanda ceva cand am fi mai tristi?

Astazi e senin, frumos, e una dintre acele zile care imi spune ,,Hai sa iesim!”. Insa munca chiar ma tine tot legata de birou cateva ore si nu prea am perspective de plimbare, decat mai pe dupa-amiaza sau chiar seara.

Am in lucru pentru blog un articol superb, un interviu cu David, cel ce detine parfumeria Haute Parfumerie Place Vendome si astazi am mai stat sa traduc. Va fi un articol in romana si engleza, asa ca sper ca multa lume se va bucura de el.

In rest, nu e cea mai buna perioada a mea, insa comparand cu alte momente mai grele, pot sa zic ca am motive sa fiu optimista. Din dorinta de a face multe lucruri, raman mereu cu lucruri pe care nu le pot face. Incerc sa reduc timpul acordat muncii, insa nu reusesc mereu. Si asa ajung sa tai practic din timpul dedicat cititului, sportului si apoi vad consecintele. Pe de alta parte vin facturi de platit si la inceput de an minunatele taxe catre Statul roman care nu stiu exact ce face cu acesti bani. Ma simt din ce in ce mai neincrezatoare in realitatea tarii in care traiesc. E drept, nu avem razboi, nu avem secete ca in desert, nu ne confruntam cu uragane sau vulcani, insa lipsa de educatie si coruptia sunt ca doi viermi ce rod incet.

Cred ca multi resimtit asta, insa concret nu ai ce sa faci. Exista solutia de a pleca din tara ta, insa mi se pare o solutie ingrata.

Happy Monday trebuie trait si incurajat. Chiar daca fragmentat, adica din bucatele. Un pic de bine de aici, apoi din alta parte si tot asa pana reusesc sa fac un intreg.

Gandul de azi: cercetatorii britanici nu te cunosc si nici tu pe ei. Sa isi faca fiecare calculele lui despre fericire.