Institut Esthederm, primele impresii

Institut Esthederm este o marca ale carei produse am inceput sa le folosesc de vreo doi ani. Fireste am inceput cu Eau Cellulaire cum cred ca au inceput cam toti cei ce au descoperit prima data aceasta marca. Eau Cellulaire este un produs brevetat de ei, un facial mist ce imita bine lichidul pe care noi il avem la nivelul tesutului epitelial. Practic apa si compozitia apei din epiderma este redat de Eau Cellulaire, ca atare putem sa ne bucuram in rutina de ingrijire de acest produs.

Povestea brandului Institut Esthederm este frumoasa. Cel ce a lansat marca este chiar presedintele si fondatorul Naos, grup ce detine si marca Bioderma, Jean-Noel Thorel. Culmea avem de a face cu un farmacist si un om de stiinta dedicat studierii ingrijirii tenului care iubeste soarele. Bun, stim insa ca radiatiile solare aduc imbatranire tenului si nu sunt cele mai bune prietene ale epidermei. Ca atare Jean-Noel Thorel a lucrat sa dezvolte produse ce aduc o protectie in plus fata de radiatiile solare, dar care aduc acel bronz frumos si mult dorit inca. Este printre putinele marci de cosmetice pe care le cunosc care aduc atatea complimente pielii bronzate, insa complimente sustinute de produse performante, de la produsele ce pregatesc pielea de bronz pana la pudra lor bronzanta care este foarte frumoasa si tare practica.

Dupa Eau Cellulaire, am incercat si produse de tip crema sau ser in format esantion din diferite game. Intensive Hyaluronic a fost o surpriza placuta si face parte dintre acele produse cu aport bun de acid hialuronic usor asimilat de epiderma,

Excellage crema de fata cu efect stralucire si crestere densitate a fost o alta surpriza si mai placuta. Nu tin secret ca incerc cateva zeci de produse de ingrijire pe an si ca rar tenul meu da un semnal ca ceva deosebit de bun a aparut in peisaj. Crema contine si peptide, ulei de camelie, vitamina PP, polizaharide inteligente ce ssustin hidratarea pielii si niacinamide. Imi place mult ca cei de la Institut Esthederm prezinta crema si modul de aplicare. Este un mic ghid de automasaj pe site-ul lor si vi-l las si eu mai jos printre poze.

La crema aceasta se simte de la prima aplicare un confort maxim al epidermei, parca e pur si simplu super hidratata si relaxata. Mi-a placut senzatia si mai ales cat de bine intra in epiderm. Desi ea e onctuoasa si la prima vedere da senzatia aceea de crema cu textura bogata ce va intra mai greu in piele.

Osmoclean lotiunea tonica hidratanta este deja preferata mea si  o folosesc de minim 3 ori pe saptamana. Mie imi place sa picur in palme cateva picaturi si apoi le aplic pe tenul curat, proaspat spalat si care mai e usor umed sau pulverizez inainte Eau Cellulaire.

Pe site-ul Ask Naos gasiti ingredientele tuturor produselor Institut Esthederm, insiruite si explicate fiecare printr-un cod de culoare ca sa le putem categorisi, mi se pare o forma deschisa si corecta versus consumator. Aici puteti vedea lista de ingrediente pentru crema Excellage.

Preturi orientative: crema Excellage in jur de 450 lei, Osmoclean lotiune tonica 85 de lei, Eau Cellulaire 94 lei 100 ml. Se pot cumpara produsele direct de pe site Institut Esthederm Romania sau din diverse farnacii, cum ar fi farmacia Tei. Am observat ca sunt si saloane sau SPA-uri ce folosesc aceste produse.

Voi ati incercat ceva de la Institut Esthederm?