MAC Pro Longwear Foundation, scurt review si swatches

Machiaj realizat pentru Revista Femeia, august 2015

30 de grade deja la ora 10 dimineata si shooting in aer liber? Da, asta se intampla mereu, nu e ceva nou si in ipostaza de make-up artist incepator nu este tocmai confortabil sa stii ca un machiaj va trebuie sa reziste si sub un soare arzator.
Intotdeauna cand plec la o sedinta de machiaj, imi pregatesc cu cateva ore bune inainte tot kit-ul, incerc sa evit si sa ma supraincarc cu zeci de produse pe care este foarte posibil sa nu le folosesc.

MAC Pro Longwear SPF10 Foundation a intrat clar printre produsele de baza din kit-ul meu de indata ce l-am primit la prezentarea trendurilor Fall Winter 2015, trenduri despre care am facut acum cateva zile si un mic sumar. Mi-a placut din start textura, usoara si docila, adica asa numesc eu o textura care nu se incapataneaza sa lase urme sau sa ma oblige sa lucrez la finisare mai mult decat imi permite timpul.

Revista Femeia, shooting realizat de fotograf  Radu Vintilescu

Modelul pe care il machiam, frumoasa Corina, urma sa schimbe rochii, decor si asa mai departe. Timp de retusuri intre schimbari nu mai era, iar machiajul trebuia sa reziste cu brio, asa ca stiam ca ma pot baza pe MAC Pro Longwear..

Fondul de ten este destul de lichid pentru a face o priza foarte buna cu tenul, insa textura este suficient de densa pentru a acoperi imperfectiuni de diverse feluri, zone de roseata, pori, chiar si mici cosuri. M-am bucurat tare mult ca nu prea a mai fost nevoie sa revin cu tuse de corector dupa ce am aplicat fondul de ten MAC Pro Longwear SPF10 Foundation.


Pentru ca nuanta NW25 este prea inchisa pentru mine, nu am incercat sa imi fac si mie un machiaj, dar imi voi lua cu siguranta pentru chit si pentru uzul propriu acest fond de ten intr-o nuanta mai deschisa.

Fondul de ten da acel aspect mat-sanatos, pe care il cautam la orice fond de ten, tine tenul gras sub control, insa trebuie neaparat fixat si cu o pudra. Micronizarea extrem de fina a pigmentului il recomanda clar pentru a fi purtat atunci cand stim ca vom fi fotografiate. Textura se muleaza perfect pe piele, de la prima aplicare, partea de blending devenind mult mai simpla, adica se lucreaza aproape perfect din pensula, nu prea am mai avut nevoie sa retusez cu un buretel de fond de ten decat in zona nasului sau a cearcanelor.Va spun asta din perspectiva unui machior fara prea multa experienta si imi dau seama cu atat mai bine cat de util este un asemenea fond de ten pentru cineva care machiaza si mai mult.

Imi place si pompita ca ramane curata si dozeaza cate putin.

Ingrediente:

MAC Pro Longwear SPF10 Foundation se gaseste deja in toate magazinele MAC de la noi, costa in jur de 170 de lei. ( 33 USD, pe site-ul oficial din US).

Pentru a vedea mai bine pozele, va invit sa rasfoiti paginile revistei Femeia din luna august ( pagini 50-51), iar in curand va promit sa revin cu articole noi despre produsele MAC pe care urmeaza sa le folosesc.