Madison – luxury perfumery, un sanctuar olfactiv

Mi-am propus ca pana la final de an sa ajung la Madison, magazinul cu parfumerie de lux. Si pentru ca  in preajma Sfantului Nicolae eram prin zona, am zis ca merita sa imi fac cadou macar vizita in acest magazin.

( poza preluata de pe pagina de Facebook Madison)

Greu numesc acest loc magazin, singurul lucru care il leaga de ideea de comert este faptul ca exista o casa de marcat la care in final trebui sa platesti o farama de frumusete pe care ti-o doresti.

Madison a deschis de curand un magazin si in Islanda si menirea acestui business este sa aduca parfumeria de lux la un loc intr-un fel in care sa te poti familiariza cu parfumuri rare si speciale.

Pe langa parfumuri, eu am fost bucuroasa sa gasesc marca de cosmetice Aesop, marca care provine din Australia, si marca de machiaj By Terry, Terry fiind o MUA exceptionala care a lucrat o perioada si pentru echipa de creatie Yves Saint Laurent. Terry crede mult in roz, in pigmentul de roz trandafiriu pentru ca aduce frumusete oricarui ten. Eu avand o piele cu subton rece, cred si mai mult in produsele care aduc lumina si caldura pe chip.

Am avut senzatia ca am intrat in magazinul ideal, a fost cineva care a stat dupa mine pas cu pas fara a fi stresant, am si spus ca am intrat in magazin pentru prima data si…doamna aceea chiar a auzit ce am spus. Mi-a acordat atat de multa atentie ca ma simteam de parca intrasem in magazinul unei prietene. Dar o atentie complice, si-a dat seama ca nu o sa-mi golesc cardul instant sa iau tot ce imi vine in fata ochilor, insa si-a dat seama ca tot ce era acolo insemna pentru mine o inspiratie de vis.

Produsele din Madison nu sunt accesibile pentru oricine, nici material….si nici mental. E greu sa investesti intr-un parfum care nici nu e atat de trambitat prin revistele glossy si cand vei fermeca pe cineva cu aroma ta sa spui un nume de brand pe care unii nici nu il pot pronunat corect.

Parfumurile de la Madison m-au intrigat, credeam ca daca am intrat in tot ce inseamna parfumerie de tip clasic si Beautik incep sa le stiu pe toate….senzatia mea dupa ce am mirosit Baudelaire de la Byredo Parfums a fost ca inca sunt repetenta la capitolul parfumuri si sa-mi iau jucariile si sa imi vad de ale mele.

Am plecat din Madison cu o crema de corp pe baza de citrice din gama Aesop si bineinteles ca o folosesc cu atentie si moderat, vreau sa imi ajunga mai multa vreme. Am primit din partea doamnei care a stat cu mine prin magazin si un set generos de mostre Aesop. Am uitat sa o intreb cum o cheama, cred ca e de departe cea mai speciala asistenta de vanzari pe care am cunoscut-o vreodata.