Make-Up Collection, partea I, colectia de palete

Make-up Collection a fost un subiect atat de cerut de voi, incat am decis sa reiau ideea de a filma despre acest subiect. Anul trecut am incercat sa filmez toate produsele de machiaj pe care le am si a iesit o zacusca, ca sa zic asa. Este imposibil sa ma incadrez in 30-40 de minute si sa discut despre toate produsele de make-up pe care le detin. Make-Up Collection este totodata cred ca cel mai cautat subiect pe Youtube in materie de beauty. Si m-am intrebat oare de ce? Stiu sa raspund doar ce gandesc eu vis-a-vis de asta. Imi place sa vad care sunt toate produsele de machiaj pe care le detine o persoana pe care o urmaresc pe Youtube. Ma ajuta sa imi dau seama ce alte produse mi s-ar potrivi si mie, ce ar merita atentie si investitie. Au fost insa si cazuri cand am fost dezamagita sa vad la persoane pasionate de machiaj doar cateva branduri si nimic “juicy”. Imi place sa descopar si marci mai necunoscute, mai nisate, mai altfel, de asta eu urmaresc clipuri despre Make-up Collection.

Partea I, colectia mea de palete, va dezvaluie treptat cam ce folosesc eu pentru machiaj. Am palete si ceva mai vechi, o sa vedeti in clip, le-am pastrat si le folosesc pentru ca tot ce este fard uscat, de buna calitate si dezinfectat periodic, poate rezista ani de zile fara probleme. Atat timp cat textura ramane ca la inceput si mirosul este la fel, nu vad nici un motiv sa le arunc. Am aceasta confirmare de la foarte multi make-up artisti cu experienta, asa ca nu m-am mai cramponat de date tehnice.

Exista si cateva palete de la Too Faced, Urban Decay, Lancome si chiar Guerlain pe care nu am apucat sa le folosesc. Cred ca stiti si voi acel sentiment cand pur si simplu parca ti-e mila sa incepi o paleta frumoasa.

Profit de aceasta ocazie sa rog frumos sa nu mai folosim gresit cuvantul “machiaje”, acest plural nu se foloseste pentru produsele de machiaj. Machiajul este rezultatul actiunii de a te machia sau de a machia pe cineva, “opera” sa zic asa si pluralul tot asta inseamna. Am vazut, din pacate, si tot vad titluri cu “colectia de machiaje” si imi zgaraie urechile si ochii. Hai sa folosim corect acest cuvant atat de specific noua, femeilor. Va las si definitia din DEX ca sa vedeti ca in nici un caz “machiaj” nu ar insemna produs de machiaj:

MACHIÁJ, machiaje, s. n. Acțiunea de a (se) machia și rezultatul ei; machiere. [Pr.: -chi-aj] – Din fr. maquillage.

Vizionare placuta!