Nuante de blond usor de intretinut

Pentru ca nuantele de blond ma intereseaza si ma captiveaza de peste 20 de ani, azi va vorbesc despre intretinerea lor. Ca regula generala, nuantele de blond nu sunt neaparat acele nuante usor de intretinut. Cand iti alegi sa te vopsesti blond stii ca vei avea provocari. Totusi sunt cateva nuante care te incurajeaza sa ramai blonda cat mai multa vreme. Bineinteles exista si trucuri in acest sens.

Blond bej sau blond argintiu

In topul preferintelor mele au stat mereu doua nuante: blond bej si blond argintiu. Desi mi se recomandau si nuantele mai calde, aveam o fixatie pe nuante de blond reci sau netru.

Blond Bej este poate cea mai dorita nuanta de blond. Totodata este si cea mai ,,povestita” de catre purtatoare. Fiecare are o descriere. Un fel de blond cenusiu, un blond mai inchis, dar nu foarte inchis, poate culoarea nisipului. Practic fiecare cu propria perceptie. Blondul bej fiind mai degraba o nuanta neutra permite sa fie adoptata cam de catre oricine.

Blondul argintiu imi place pentru contrast, luminozitate. Este considerata o nuanta mai glamour. Este drept ca de fiecare data cand am aceasta nuanta, ma incurajeaza sa ma si machiez mai atent.

Reguli pentru a intretine nuantele de blond

Daca as da o regula generala pentru a intretine o nuanta de blond ar fi vorba de doua principii: rabdarea si hidratarea. As crea o formula care sa includa aceste doua atribute.

Aplicarea vopselei in cazul nuantelor de blond se face cu rabdare. Pieptanati bine parul inainte, insa cu blandete. Impartiti parul pe suvite cu ajutor unui pieptan si aplicati treptat si cu grija vopseaua la radacini. Spre final omogenizati si pe lungimi doar daca este cazul. Atunci cand ne grabim sa aplicam vopseaua, putem sa ne trezim cu zone pe care nu le-am acoperit bine. Asta va insemna apoi o culoare neuniforma.

Hidratarea in cazul parului vopsit blond este o regula majora. Cu cat parul este mai bine hidratat, luminozitatea blondului este mai bine pusa in valoare. Ca atare, la fiecare spalare, produsele de hidratare precum balsam, masca sau ser nu trebuie sa lipseasca. Eu uneori combin, folosesc balsam dupa spalare, il clatesc si apoi mai am nevoie de un ser fara clatire sau un ulei tratament.

Aplicarea unui ser chiar zi de zi, macar pe lungimi, favorizeaza pastrarea unui aspect matasos, luminos. Pentru un blond beige aceasta rutina zilnica aduce o stralucire sanatoasa.

Protectia termica a parului vopsit blond din nou este obligatorie. De fapt acest lucru este valabil in cazul tuturor tipurilor de par si culori. Cu atat mai mult cand parul tau e vopsit blond, tot ce inseamna impact termic crescut impune pregatirea parului. Fie ca te usuci cu un uscator de par, ca folosesti placa sau ondulator, aplica inainte seruri de protectie pe toata lungimea parului. Eu fac pauze in a folosi uscator de par sau ondulator. Acum cred ca ma apropii de un an de cand nu am mai folosit ondulatorul si a fost un detaliu bun. Din cand in cand, pauza de la tratare termica e binevenita.

Produsele de corectare ale culorii sunt si ele un accesoriu necesar. Exista tot felul de seruri sau chiar produse tratament ce atenueaza efectul de ingalbenire al parului. Din ce am invatat de la specialist, ideal este sa le folosim o data la 2-3 spalari. Aplicate mai des, pot aduce o nuanta vinetie sau chiar spre verde a parului. Un blond argintiu are nevoie de mai multa grija in acest sens.

Intretinerea nuantelor de blond in functie de anotimp

Vremea de afara si anotimpurile impacteaza aspectul parului vopsit blond.

Daca iarna un par blond poate suferi de deshidratare si de un contact permanent cu fularul, vara avem soarele si apa din piscina.

Iarna parul vopsit blond tinde sa devina cu un aspect mat si tern. Ca atare, la absolut fiecare spalare folosirea unei masti sau a unui balsam nutritiv este mai mult decat necesara. Eu am invatat sa am rabdare, sa las balsamul in par 10 minute. Practic cat stau cu balsamul in par, pot sa ma ocup de un scrub corporal sau de o masca faciala. Imbin astfel mai multe activitati de ingrijre.

Vara caut si pentru par produse cu protectie solara. Nu sunt un fan piscine, nestiind nici sa inot, dar tot am grija cand merg in vacante sa imi protejez parul. Cat stau la soare port o palarie usoara. Daca intru in apa, incerc sa imi prind parul cu un elastic mai flexibil. Inca de cand plec de la hotel spre plaja sau piscina, aplic un ser protector pentru par.

Pentru cine are parul blond argintiu folosirea de produse de protectie pentru mers la piscina este vitala. Desi inestetica, folosirea unei casti pentru inotat ar fi foarte indicata. Daca nu, ser special de protective si clatirea parului de indata ce iesim din piscina. Altfel acel argintiu vireaza usor spre nuante verzui inestetice.

Cat de des ne spalam pe par

Cred ca aceasta intrebare a fost la un moment dat si cu tenta comica. Inclusiv devenise un fel de motiv de a deschide o conversatie. Sunt atatea mesaje si reclame pe aceasta tema incat nu mai stim care este versiunea corecta. Cat de des ne spalam pe par?

Versiunea corecta de spalare este pana la urma cea adaptata la tipul de par si de scalp. Sunt persoane ce au nevoie de spalare zilnica, altele la 2-3 zile. Pentru parul blond singura regula ar fi sa alegem mereu sampoane hidratante. Chiar si cu un scalp mai gras, putem face mici compromisuri. Pana la urma astazi exista atatea versiuni de sampoane, incat ar fi pacat sa nu avem rabdare sa alegem ceva potrivit. Un sampon prea degresant va reduce din stralucirea parului blond. Culoarea va deveni mai terna.

Partea de ingrasare a parului o putem corecta si din frecventa spalarii si mai ales a cantitatii de sampon. Cred ca e o mare problema aceasta spuma excesiva pe care incercam sa o producem in podoapa capilara. O lingurita de sampon mixata cu putina apa si apoi aplicata la radacina este suficienta. Emulsionam cu blandete si atunci nu agresam firul de par. Prea mult sampon folosit nu face decat sa irite glandele sebacee care vor produce si mai mult sebum, iar parul se va ingrasa mai repede.

Tu ce nuanta de blond folosesti? Care este secretul tau pentru a-ti mentine culoarea?

Sursa poze: Pexels

(p)