Paco Rabanne Fame, primele impresii

Am tot mirosit in ultima vreme Paco Rabanne Fame. In sfarsit am reusit sa gasesc si un sample. Am fost putin surprinsa sa vad asa penurie de esantioane pentru Fame, mai ales ca este atat de comentat si comunicat.

Paco Rabanne nu este taman marca mea de parfumuri preferate. Mi-au placut anumite flankere Olympea, precum si Pure XS for Her pe care aproape a fost sa il cumpar. Paco Rabanne a venit in ultimii ani cu parfumuri foarte purtabile, generice, placute in mod evident, dar nu cu ceva care sa ma convinga puternic sa cumpar.

Surprinzator mai mult mi-a placut Invictus cum miroase pe cei indreptatiti sa il poarte. Chiar de multe ori am fost surprinsa cat de bine se aseaza in timp.

Fame, creatie si cum miroase

Cred ca dupa Olympea, aparitia lui Fame inseamna o orientare clara spre cliente foarte tinere. Foarte tinere ca varsta in buletin sau cu spirit foarte tanar.

O echipa intreaga a participat la crearea acestui parfum, Dora Baghriche, Marie Salamagne, Alberto Morillas si Fabrice Pellegrin. Cu ocazia asta, vreau sa spun doar ca si atunci cand in descrierea unui parfum vedem la creator un singur parfumier, se poate intampla ca in echipa de creatie sa fi fost mai multi parfumieri, inclusiv parfumieri cu grad de junior. Aici in sa oficial avem 4 creatori seniori.

Parfumul Fame in mod evident a fost creat sa aduca un succes comercial cel putin precum Olympea.

Prima impresie a fost de un parfum destul de incarcat ca note. La prima pulverizare aveam parca senzatia ca se amesteca enorm de multe note. Cu toate acestea, acea nota fructata si usor acidulata de mango e bine pusa in valoare. Baza este de santal si vanilie, mai are note de mosc, iasomie, olibanum.

Fame Paco Rabanne, sticla avantgardista si pret

Sticluta e vesela, pare o jucarie. Cei de la Paco Rabanne spun ca ar trebuie sa induca ideea unei bijuterii. Poate o bijuterie pentru fetite de 10-12 ani. Designul e vesel, insa usor duce spre jucarie mai degraba decat spre o bijuterie. Sticla e foarte fotogenica in formatul de 50 ml si de 80 de ml. la 30 ml nu mai are acei ,,solzi” metalizati.

Prin sticla se spune in campania de comunicare ca se incearca o reinterpretare a spiritului parizian. Am ramas putin pe ganduri, mi-e foarte greu sa cred ca o parizianca ar aborda acest look ca fiind ceva stilat si specific. Ma si gandesc pe strazile din Paris sa vedem pe cineva cu atata auriu si solzi metalizati, am banui ca e o tinuta de Halloween sau carnaval SF.

Costul mi se pare totusi cam mare pentru un parfum generic. La 30 ml EDP costa deja peste 350 de lei, ceea ce azi mi se pare un pret mare. Iar la 80 de ml se duce aproape de 700 de lei, o suma care mi se pare mult prea mare pentru parfum care nu este atat de complex. Il puteti gasi aici sau aici. Are si extensie de gama si sticla de refill.