Tentatii olfactive de toamna la Madison

Cand vine vorba de tentatii olfactive majore, de genul carora iti creeaza ultimatumuri in minte, ma duc la Madison. Fie ca incerc parfumurile lui Pierre Guillaume, fie ca ma opresc in fata ,,altarului” Roja Dove sau ca ma plimb printre lumanarile parfumate, intotdeauna imi freamata fiecare gand si emotie cum as putea sa aleg ceva fara sa am regrete ca de ce nu am ales altceva. Daca de data asta am plecat cu o pasta de dinti de la Madison, veti spune ca ce am cautat pana la Madison pentru o pasta de dinti. Mais non, ce n’est pas un caprice, nu a fost ceva ca si capriciu, ci a fost o alegere extrem de bine gandita.

Une Nuit a Bali sau Une nuit nomade, un brand de parfumuri ce leaga toate experientele calatoriilor in tinuturile pline de exotism ale Asiei si nu numai in sticlute ce reunesc emotii si experimente. Sunt doua suflete frumoase in spatele acestor creatii, un el si o ea iubitori de calatorii, de ideea de a experimente arome vegetale noi. Am apreciat si blotterele, pur si simplu atentie la fiecare detaliu.

La Ex Nihilo recunosc ca am stat ceva mai mult, am ramas pur si simplu blocata sub aroma noului parfum Atlas Fever, creat de un parfumier pe care l-am mai admirat recent si cu alte creatii, este vorba despre o ea, dar nu stiu ca numele parfumier sa aiba si genul feminin, Shyamala Maisondieu. In fine, amestecul acela de cald si lemnos, de tonka si lemn de santal, cedru, vanilie si multe altele, pentru ca e magia parfumierului sa stie cat ia din fiecare si cum, mi-a ramas atat de vu pe piele si la cateva ore dupa ce am plecat din parfumerie.

Vreau sa va spun putin de pasta de dinti. Oh, nu, nu am gresit articolul. La Madison gasiti acum marci dedicate acelei ingrijiri de baza. Oricat de bine miroase un parfum, intregul corp trebuie sa intre in rotatia aceea de receptori, nervi si viscere care fac ca si parfumul sa ne atinga pana in …. dinti. Nu e de ras, multe parfumuri practic se simt pana in gat, trecand de nari si ajung spre papilele gustative chiar.  Lebon este pasta de dinti care raspunde prin excelenta dorineti de a percepe si mai bine parfumurilor, dar si pentru a mentine o igiena orala benefica. Pot sa va spun doar ca din cea cu licorice am mancat efectiv in magazin o picatura si apoi am zis ca trebuie sa o folosesc de acum incolo.

Am descoperit si marca Eight & Bob cu o istorie unica, ma indoiesc ca a mai trimis cineva parfumuri in carti pe vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a feri sticlele de cenzura nazista. Ei au lansat acum si prima gama dedicata doamnelor numita Annicke.

Relatia mea speciala cu apele de colonie s-a tot dus cu Aqua Allegoria de la Guerlain, cu Eau Dynamisante de la Clarins si tot asa, insa intalnirea cu niste ape de colonii absolute, sa le zic asa, s-a produs tot in Madison.  Astier de Villate este de fapt un brand de l’art de la table, de portelanuri si alte lucruri de decor, insa gama de ape de colonie merge pe o linie artizanala dubland perfect arta vizuala cu cea olfactiva.

Mai sunt noutati de care nu apuc sa povestesc aici, lasand locul unui alt articol, insa daca aveti drum inspre zona Dorobanti, nu ezitati sa intrati pentru un minut de busculada olfactiva si pentru emotii noi la Madison Perfumery.