Yves Rocher, Serum Vegetal, asimilarea si geniul vegetalului

Yves Rocher are pentru mine o semnificatie personala aparte si a fost prima marca de cosmetice care mi-a trezit marea pasiune pe care o am si astazi pentru cremele de fata. In liceu ma imprietenisem cu o fata din Franta si se apropia ziua mea, m-a intrebat ce mi-as dori. I-am spus ca as vrea o crema care sa ma ajute sa scap de cosuri. Atentie, corespondam pe hartie, nu online. Peste o luna sosea un colet din Franta si la ceva minute dupa ce l-am deschis, citeam pe un flacon alb: Yves Rocher. Nu aveam nici un termen de comparatie pe acea vreme, decat clasicele tuburi lunguiete medicinale care se gaseau la farmacie, chiar si marcile romanesti se gaseau greu si nu prea aveau produse pentru adolescenti. Sa ne intelegem, vorbim de ’92-93 ca si an. Revistele Femme Actuelle au inceput sa soseasca tot de la prietena mea si gaseam in interior paginile cu patratele care se foloseau ca si bon de comanda la Yves Rocher, mi se parea ceva de neatins. Prin revistele din Franta descopeream un univers minunat al cosmeticelor si Yves Rocher era parte din el.

De curand am avut ocazia sa particip la primul eveniment Yves Rocher, lansarea Serum Vegetal, primul eveniment pentru mine al acestui brand. M-am bucurat sa il cunosc pe Tommy Rocher pentru ca este nepotul lui Yves Rocher. Afacerea ramane in familie si asta pentru mine conteaza enorm. Grija pentru produse depaseste acel prag de business, vorbim de o familie care deja a construit o marca prin 3 generatii.

Ce e bine sa stiti voi este ca echipa si familia Yves Rocher are o pasiune pentru plante si a inteles ca exista o mare compatibilitate intre vegetal si uman. Stiti ca sunt lacto-vegetariana si pot confirma ca omul este facut sa consume vegetale, le asimileaza mai bine si se simte mai bine daca isi ia doar ce are nevoie din aceasta natura. Ani de zile imi iesea anemie pe analize, mancand zilnic carne rosie saba si ficat la indicatiile doctorilor. La 7 luni dupa ce am devenit lacto-vegetariana am inceput sa am analizele bune, nici nu mai era nevoie sa mi le fac pentru ca ma simteam bine. Corpul uman asimileaza mult mai bine tot ce este in lumea vegetalului si plantele ascund mistere nebanuite. Totul e sa stai si sa ai rabdare sa le descoperi. Yves Rocher este una dintre companiile care nu doar isi asculta consumatorii, dar stie sa asculte plantele, sa le inteleaga limbajul si ceea ce au de oferit.

In gama Serum Vegetal se folosesc extractele dintr-o planta pe care sunt slabe sanse sa o cunoasteti: ficoida glaciala. Este planta vietii pentru ca poate trai si se poate regenera in orice conditii. In mod normal ea este originara  din desertul Africii de Sud. Dar, tocmai pentru ca este o planta minunata, s-a intins treptat pe mai multe continente si in Franta este prezenta chiar din secolul al XVIII-lea. Din 2008 etnobotanistii si fitologii Yves Rocher au inceput procesul de cercetare al acestei plante miraculoase.

Povestea e mult mai lunga si plina de contexte stiintifice aparte, nu ma simt capabila sa va prezint tot, insa stiu sigur: daca acum mai mult de 20 ani mi-am reparat o acnee de adolescenta si cu ajutorul unui produs Yves Rocher, astazi cred ca am sanse sa mai repar cate un rid cu noua gama Serum Vegetal. Stiu ca oferta este imensa in ceea ce priveste piata de cosmetice, stiti ca imi plac produsele de skincare si sunt un pic maniaca cand vine vorba de creme antirid. Dar eu astazi ma bucur ca pot deschide un capac al unei noi creme pe care scrie Yves Rocher si care o sa imi aduca aminte ca istoria este prezent, iar eu ma pot bucura de prezent.

Si pentru ca imi place sa va dau detalii practice, o sa va spun si cateva preturi ale produselor din noua gama,  produsele se vor gasi si in magazinele Yves Rocher si in magazinul online cat de curand, urmariti pagina de Facebook Yves Rocher si abonati-va la newsletter. O veste buna, am inteles ca Yves Rocher va lansa si un proiect de consultante de frumusete astfel incat in orice oras ati locui, veti avea acces la produsele lor si la informatiile oferite de brandul Yves Rocher.

Lapte demachiant cu efect de netezire Flacon 200 ml – 34 ron
Loțiune tonică pentru luminozitate Flacon 200 ml – 34 ron
Cremă BB antirid și luminozitate FPS 20 Tub 40 ml – 80 ron
Ser restructurant antirid și fermitate Flacon-pompă 30 ml – 97 ron
Cremă de zi antirid și luminozitate Cutie 50 ml – 80 de lei

Va reamintesc ca si mama mea este mare consumatoare Yves Rocher, ca atare multe produse Yves Rocher eu le cam primesc cadou de la ea.