Avon sau Oriflame?

Eram in liceu, prin clasa a 10 cred, cand am auzit prima data de Oriflame. Deci prin anii 1992-1993.

O colega venise la scoala cu niste unghii date cu o oja de o culoare foarte discreta, ceva pe atunci era imposibil de gasit. Gaseai doar rosu sau vreun roz aprins in magazinele foste parfumerii comuniste sau prin consignatiile pline cu marfa turceasca. Si normal ca aceasta oja a facut imediat obiectul unor noi discutii, wow , exista si oja de o culoare care sa nu se vada din avion si mai ales de la catedra dirigii care inca pe vremea aia nu tolera prea multa culoare la vedere la noi, printre primele liceene care nu mai purtam uniforma si alte chestii conventionale.

Oja cu pricina era de la Oriflame. Catalogul a fost inaccesibil pana cand colega mea  l-a adus la scoala. La ceva vreme si printe colegele de serviciu ale mamei au aparut primele reprezentante Oriflame.

Cu mult efort financiar cumparam si ma minunam de produsele de buna calitate, comparativ cu ce gaseam pe vremea aceea in magazine .. va mai aduceti aminte rujurile verzi in ambalaj auriu care iti faceau buzele groaznic de rosii? sau mascara aduse de nici nu stiam unde, oricum nu scria nimic pe ambalaj….sau trusele acelea de machiaj care aparusera in consignatii in acelasi timp cu blugii Pyramide? imi aduc aminte ca mama avea o trusa de acel fel si fardurile de ochi se crapau pur si simplu in cutie.

Ei, de la Oriflame cand am luat primul rimel si apoi si un fard de pleoape a fost o experienta foarte placuta. Avon-ul m-a intampinat prin facultate, la Bucuresti.  In al doilea an de munca mi-am permis sa imi iau Pur Blanca, un parfum de la Avon care imi place si acum. Tot atunci am incercat si prima crema autobronzanta din viata mea….rezultatul a fost cam dramatic, dar am inteles apoi de ce chiar trebuie sa respecti instructiunile de pe un ambalaj.

Si astazi dupa vreo 15-17 ani inca mai folosesc produse de la ambele firme. Nu pot inca sa spun care imi place mai mult .

Mi se pare totusi ca Oriflame-ul e mai bun pe parfumuri si ca Avon e mai bun pe partea de make-up. Nu imi plac de la nici una din cele doua companii acele game de creme foarte avansate – Anew de la Avon si Royal Velvet de la Oriflame, mi se par produse foarte artificiale, foarte “chimice”. Am cumparat din ambele game, de la Anew totusi am apreciat produsele pentru corp si cele de make-up si de la Royal Velvet demachiantul, insa atat.

 

De la Oriflame apreciez foarte mult si folosesc des niste bigudiuri subtiri din burete, chiar nu stiu daca se mai gasesc, am mai comandat acum vreo 2 ani si acum ar cam trebui sa mai comand, nu le vad in catalog si nici pe site

. De la Avon produsul preferat este un ser de par pentru netezirea firelor rebele si pe care il comand mereu.

 

 

Ma uitam si pe site-urile lor de origine sa zic asa, adica din tarile de unde ele s-au si lansat ca si afaceri, Oriflame din Suedia si Avon din US. si va recomand si voua sa faceti un mic circuit pe ele.

 

Si adaug si reclama la ultimul parfum Oriflame care mi se pare foarte reusita…parfumul inca nu l-am incercat.

 

 

Voi ce alegeti, Avon sau Oriflame? si de ce? 🙂