Biotissima, Instant Perfection Mousse, preview

Biotissima a fost un brand pe care l-am cunoscut inca de la lansare, am avut si bafta sa fac parte dintr-un grup de femei incluse intr-un studiu de piata inainte de lansarea primelor produse de ingrijire a tenului Biotissima. Marca Biotissima este o marca exclusiva LifeCare si include produse cosmetice bio, de ingrijire sau de machiaj. M-am gandit sa va scriu putin despre aceste produse pentru ca poate printre voi sunt persoane care si-ar dori sa se machieze de Revelion sau cu alte ocazii si au inca reticenta fata de produsele de machiaj obisnuite. Gama de machiaj Biotissima mi se pare o alternativa ceva mai sanatoasa pentru machiajul de zi sau de ocazie, este o gama certificata ca folosind ingrediente bio.

Am putina aversiune catre produsele de tip primer pentru ca desi asigura un aspect frumos si rezistent machiajului, nu prea pot face bine tenului. De cate ori folosesc primer, tenul mi se deshidrateaza si simt nevoia de a ma demachia rapid. Exista un singur primer pe care l-am tolerat cu placere pana acum, Meteorites de la Guerlain, insa cand am primit primerul Biotissima am spus ca trebuie sa il incerc si pe el. L-am folosit de doua ori in luna decembrie, nu mi se pare ca are o textura clasica de primer, este un pic mai consistent si l-am simtit ca si feeling precum o crema de zi. Are in formula ingrediente de tip “silicon”, insa sunt si ingrediente precum uleiul de argan sau de primrose. Este cu certitudine un primer ceva mai prietenos pentru ten.

biotissima-lifecareromania-cosmeticebio-machiajbio-primerbio-farddeochi-parfumbio-beautybarometer-decembrie2015 (20)

Textura de “creme riche” de zi m-a facut sa cred ca nu poate fi potrivita pentru un primer, cu toate acestea in cele doua zile cand am folosit acest primer, am apreciat si rezistenta machiajului si mai ales felul in care s-a mentinut fondul de ten, chiar si pe zonele unde tenul meu are tendinta de a se deshidrata, in zona pometilor si a barbiei in special.

Amblajul mi se pare cam atipic pentru un primer, in borcanel si nu intr-un tub sau intr-un flacon cu pompita. O asemenea textura creamoasa-spuma nu prea are cum sa fie inclusa intr-un tub gen pompita. Pentru make-up artisti spatulele vor fi obligatorii daca isi doresc sa introduca in kit un asemenea produs.

Ca si uz personal, eu l-am aplicat cu degetele prin miscari usoare si fara sa insist, pentru ca este un primer si nu o crema de fata. Spun asta pentru ca vad foarte des in diverse tutoriale de machiaj pe Youtube cum primerul este aplicat prin miscari circulare repetate si intense, de parca ar fi crema de masaj sau ulei facial. Acest mod de aplicare intens nu este ok nici pentru ten si nici pentru a mentine rolul lui de baza de machiaj. As recomanda chiar sa fie aplicat cu o pensula de fond de ten si logica miscarii sa fie similara cu cea a aplicarii fondului de ten.

biotissima-lifecareromania-cosmeticebio-machiajbio-primerbio-farddeochi-parfumbio-beautybarometer-decembrie2015 (18) biotissima-lifecareromania-cosmeticebio-machiajbio-primerbio-farddeochi-parfumbio-beautybarometer-decembrie2015 (28)

Produsul costa in jur de 89 de lei, se poate cumpara online.

Pentru ca mai am cateva produse Biotissima in trusa mea de machiaj, promit sa mai revin curand cu detalii si review-uri despre aceasta gama care cam incepe sa imi placa.

biotissima-lifecareromania-cosmeticebio-machiajbio-primerbio-farddeochi-parfumbio-beautybarometer-decembrie2015 (22)